Υπερβολική εφίδρωση (Υπεριδρωσία)

Εάν ιδρώνετε υπερβολικά και αυτό σας ταλαιπωρεί, τότε ο ιδρώτας δεν έχει θέση στη ζωή σας. Με τη βοήθεια της κλινικής Derma-Act, μπορείτε να νιώσετε ξανά άνετα και να εξαλείψετε οριστικά την εφίδρωση από τις μασχάλες, το πρόσωπο, τις παλάμες ή τα πέλματα.

Εξαιρετικό αποτέλεσμα

Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες

Άμεσο αποτέλεσμα

Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα

Απόλυτα ασφαλής

Μη επεμβατική

Η υπερβολική εφίδρωση επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των ανθρώπων

Η υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση) δεν αποτελεί απειλή για την υγεία, αλλά έχει σοβαρές συνέπειες στον τρόπο ζωής, τις κοινωνικές επαφές και την ψυχική ισορροπία του ατόμου.

Αυτοεκτίμηση: Η εμφάνιση ορατών λεκέδων στα ρούχα και η άσχημη οσμή, που συχνά τη συνοδεύει, οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε περιπτώσεις έντονης υπεριδρωσίας μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και συμπτώματα κατάθλιψης.

Κοινωνικές επαφές: Η εφίδρωση συνήθως γίνεται αντιληπτή από τους άλλους ως ένδειξη άγχους, φόβου ή ανησυχίας.

Μειωμένο ενδιαφέρον για σωματική δραστηριότητα και καλή φυσική κατάσταση: Οποιαδήποτε σωματική άσκηση οδηγεί σε έξαρση της υπερβολικής εφίδρωσης.

Δυσκολίες στην καθημερινή ζωή: Τα άτομα με υπεριδρωσία συχνά αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο ή να αλλάζουν ρούχα πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Διατροφή: Τα άτομα που πάσχουν από υπεριδρωσία καλό είναι να καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, αλκοόλ και πικάντικων τροφών, καθώς συμβάλλουν στην επίταση της εφίδρωσης.

Ερωτικές σχέσεις: Ο ιδρώτας και η μυρωδιά επηρεάζουν αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις και συχνά οδηγούν σε εσωστρέφεια.

Θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox)

Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με βοτουλινική ή αλλιώς αλλαντική τοξίνη είναι εγκεκριμένη από τον FDA (Food and Drug Administration) και έχει αποδειχθεί ασφαλής για τη μείωση της εφίδρωσης στην περιοχή στην οποία εφαρμόζεται. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη αντιμετωπίζει επιτυχώς την παλαμιαία εφίδρωση στο 80% έως 90% των περιπτώσεων και την εφίδρωση στην περιοχή του προσώπου στο 75% των περιπτώσεων. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι περίπου 6 μήνες.

Η διαδικασία της θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Αρχικά, γίνεται χαρτογράφηση της υπό θεραπεία περιοχής και στη συνέχεια πραγματοποιείται έγχυση σε αυτή μικρών δόσεων βοτουλινικής τοξίνης. Η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά απενεργοποιώντας προσωρινά τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία επηρεάζει την απελευθέρωση του ιδρώτα, αλλά όχι την οσμή που συνοδεύει αυτή τη διαδικασία. Η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες ή περίοδο ανάρρωσης και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία.

Апаратура

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι. Η θεραπεία με Botox μειώνει την εφίδρωση μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αυξηθεί η εφίδρωση σε άλλα μέρη του σώματος.

Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε μία από τις παρακάτω ερωτήσεις, τότε είστε ιδανικός υποψήφιος για θεραπεία υπεριδρωσίας:

  • Σας ενοχλεί ο ιδρώτας;
  • Ο ιδρώτας περιορίζει τις κοινωνικές σας δραστηριότητες;
  • Ο ιδρώτας αφήνει έντονα σημάδια στα ρούχα σας;
  • Αναγκάζεστε να αλλάζετε ρούχα τακτικά μες στην ημέρα εξαιτίας της εφίδρωσης;
  • Επιλέγετε να φοράτε σκούρα και στενά ρούχα για να μην φαίνεται εύκολα ο ιδρώτας σας;

Преди и След

Συνιστάται