Θεραπεία ακμής

Οι ουλές προκύπτουν ως αποτέλεσμα προηγούμενων φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος -συνήθως ακμής- ή μετά από βλάβη στο δέρμα λόγω τραυματισμών, εγκαυμάτων, χειρουργικών επεμβάσεων κλπ. Συγκεκριμένα, όταν μια δερματική βλάβη φτάνει μέχρι τα βαθύτερα στρώματά του δέρματος, στο δικτυωτό χόριο, τότε σχηματίζεται η ουλή ως αποτέλεσμα της ανάπλασης. Στην Κλινική Derma-Act, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις ουλές με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων και μεθόδων, όπως Fractional Ablative Laser Quanta Youlaser, Potenza RF Μicroneedling, Genesis Laser, ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου (ένεση αμινοξέων), θεραπεία κολλαγόνου και άλλες καινοτόμες θεραπείες που εφαρμόζονται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Τύποι ουλών ακμής

Η ακμή είναι μια συνηθισμένη φλεγμονώδης νόσος του δέρματος, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του θύλακα της τρίχας, προσβάλλοντας κυρίως το δέρμα του προσώπου, της πλάτης και του στήθους. Διάφοροι παράγοντες προκαλούν την εμφάνισή της, όπως η γενετική προδιάθεση και οι ορμονικές διαταραχές. Η ακμή εμφανίζεται με τη μορφή διάφορων εξανθημάτων: φαγέσωρες (λευκά και μαύρα στίγματα), φλύκταινες, βλατίδες, κύστεις, οζίδια.

Εξαιτίας της φλεγμονής που προκαλείται στην πάσχουσα περιοχή, μπορεί κατά τη διαδικασία της επούλωσης των βλαβών της ακμής, να προκληθούν αλλαγές στη δομή, αλλά και στο χρώμα του δέρματος και να σχηματιστούν ουλές. Οι ουλές αυτές ανάλογα με τη μορφολογία τους χωρίζονται σε ατροφικές και υπερτροφικές.

Οι ατροφικές ουλές, που είναι και πιο οι συχνές, χαρακτηρίζονται από απώλεια συνδετικού ιστού, ενώ προκαλούνται από ανεπαρκή παραγωγή κολλαγόνου. Συνήθως εκτείνονται βαθιά μέσα στο δέρμα, ενώ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τον υποδόριο ιστό. Προκαλούνται από βαθύ τραύμα, από χειρουργική επέμβαση ή από φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, όπως η κυστική ακμή, η ανεμοβλογιά κλπ. Επίσης, μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα εγκαυμάτων ή κρυοπαγημάτων.

Οι υπερτροφικές ουλές προεξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος και δημιουργούνται από την υπερβολική παραγωγή κολλαγόνου, ενώ το χρώμα τους είναι ερυθρό.

Εξάλειψη ουλών ακμής με συνδυαστική θεραπεία

Η δημιουργία των ουλών της ακμής είναι δυνατόν να αποφευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη στον δερματολόγο, την άμεση έναρξη της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, αλλά και με την καθημερινή φροντίδα του δέρματος.

Σε περίπτωση που οι ουλές είναι ήδη σχηματισμένες, υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης, κατάλληλες για κάθε περιστατικό, οι οποίες είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην εξάλειψή τους. Στην Κλινική Derma-Act προσεγγίζουμε τον κάθε ασθενή ξεχωριστά και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, θέτοντας ως στόχους:

Να είναι ελάχιστα επεμβατική

Να εξασφαλίζεται το επιθυμητό αποτέλεσμα

χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες ιστοί

Να ελαχιστοποιεί το αίσθημα του πόνου και της δυσφορίας

Να μειώνει την περίοδο της αποκατάστασης

Να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα παρενεργειών και υπερμελάγχρωσης

Θεραπεία ουλών ακμής

Quanta Youlaser MT

Πρόκειται για ένα καινοτόμο laser διοξειδίου του άνθρακα, υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης αποτελεσματικότητας. Αντιμετωπίζει δραστικά βλάβες στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Λειτουργεί με επιλεκτική φωτοθερμόλυση, ενώ διακρίνεται για την εξαιρετική του ακρίβεια. Εκπέμπει μια δέσμη φωτός υψηλής έντασης, η οποία εστιάζει σε μια πολύ μικρή περιοχή του δέρματος, στοχεύοντας έτσι μόνο στις πάσχουσες περιοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες ιστοί. Κατά αυτόν τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα σχηματισμού ουλών.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του laser Quanta Youlaser, η δέσμη φωτός υψηλής έντασης φτάνει τόσο στις επιφανειακές όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Μετά το τέλος της εφαρμογής, εμφανίζεται μια επιφανειακή πληγή στο δέρμα. Μετά από 2 έως 5 μέρες σχηματίζεται μια κρούστα, η οποία όμως πέφτει σε 7 με 10 ημέρες και έπειτα επέρχεται πλήρης επούλωση της πληγής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δέρμα πρέπει να διατηρείται καθαρό και στεγνό. Η θεραπευόμενη περιοχή μπορεί κατά το διάστημα αυτό να είναι ζεστή.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας ουλών με laser Quanta Youlaser:

 • Αποτελεί καινοτομία στη θεραπεία των ουλών ακμής
 • Έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα με ελάχιστο αριθμό συνεδριών
 • Είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος
 • Είναι αναίμακτη
 • Αντιμετωπίζει μεγάλο φάσμα δερματικών παθήσεων
 • Εξαλείφει την υπερμελάγχρωση του δέρματος
 • Δεν προκαλεί μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση
 • Βελτιώνει την υφή του δέρματος
 • Δεν επηρεάζει τους περιβάλλοντες ιστούς

Συνδυαστικές θεραπείες

Για αποτελεσματική θεραπεία των ουλών ακμής συνιστάται ο συνδυασμός:

Potenza (RF Fractional Microneedling) σε συνδυασμό με PRP

Το Potenza (RF Microneedling) είναι μια καινοτόμα συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται για μη επεμβατική, κλασματική θεραπεία και στοχεύει στην ανάπλαση και στη σύσφιξη των ιστών του προσώπου. Συνδυάζει δύο εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνολογίες, το microneedling και τις ραδιοσυχνότητες (RF), επιτυγχάνοντας έτσι σύσφιξη του δέρματος, βελτίωση της πυκνότητας και της ελαστικότητάς του, λείανση των λεπτών γραμμών, εξομάλυνση της επιφάνειάς του, αλλά και αναδόμηση.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με το PRP. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που φέρνει την επανάσταση στην αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου και χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος για να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυκλοφορία του αίματος. Το PRP κάνει το δέρμα σφριγηλό, πυκνό και ελαστικό, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τους διεσταλμένους πόρους, τις ουλές, αλλά και την ανεπιθύμητη μελάγχρωση.

Μικροδερμοαπόξεση

Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου, που πραγματοποιείται μέσω μηχανικής απολέπισης με λεπτές κεφαλές διαμαντιού -μικροκρυστάλλους λείανσης- για την αφαίρεση της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος.

Η θεραπεία βοηθά:

 • στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος
 • στη βελτίωση της δομής των ιστών και στην εμφάνιση του δέρματος
 • στην ελάττωση των σημαδιών γήρανσης
 • στη συρρίκνωση των διεσταλμένων πόρων
 • στη θεραπεία του κατεστραμμένου δέρματος

Βαθιά ενυδάτωση με Restylane Skinboosters

Τα Restylane Skinboosters (Vital & Vital Light) αναζωογονούν, συσφίγγουν και ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα., βελτιώνουν την ελαστικότητα και την πυκνότητά της και αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγχυση υαλουρονικού οξέος στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, διεγείροντας έτσι παράλληλα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Εξοπλισμός

Συχνές Ερωτήσεις

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό δεν είναι απόλυτα σαφείς. Το ότι μερικοί άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε ουλές ακμής, μπορεί να είναι αποτέλεσμα γενετικής προδιάθεσης ή ακατάλληλης θεραπείας ενάντια στην ακμή.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η δημιουργία ουλών ακμής είναι η θεραπεία της όσο το δυνατόν νωρίτερα, προτού επιδεινωθεί και προκαλέσει σοβαρή βλάβη και φλεγμονή. Είναι επίσης σημαντικό να μην πιέζετε τα σπυράκια με τα δάχτυλα ή τα νύχια, αφού αυτό ευνοεί τη δημιουργία ουλών.
Δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η ακμή οδηγεί σε σχηματισμό ουλών, συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο από την αρχή κιόλας της εμφάνισης ακμής. Εάν έχετε ήδη σημάδια ακμής στο πρόσωπο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ειδικό, ο οποίος θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας με βάση τις ανάγκες σας.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι από τις πλέον καινοτόμες στη θεραπεία των ουλών ακμής. Η μέθοδος αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο τις επιφανειακές όσο και τις βαθύτερες ουλές, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες, χωρίς να προκαλεί ξεφλούδισμα του δέρματος και χωρίς κίνδυνο υπερμελάγχρωσης.
Τα σημάδια ακμής δεν εξαφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η διάρκεια της επούλωσής τους ποικίλλει ανάλογα με το βάθος και το σχήμα τους. Ωστόσο, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών laser τα τελευταία χρόνια, η θεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία.

Πριν και μετά

Συνιστάται

50.0080.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

20.00230.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος