Σχηματισμοί δέρματος – ινομυώματα, σμηγματορροϊκά και ιογενή κονδυλώματα, κονδυλώματα κ.λ.π.

Κονδυλώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από την εμφάνιση κονδυλωμάτων κάποια στιγμή στη ζωή τους, καθώς αυτά προσβάλλουν και τα δύο φύλα στον ίδιο βαθμό. Παρόλο που δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αλλά μάλλον ένα αισθητικό ελάττωμα, πρέπει να αφαιρούνται άμεσα, αφού μεταδίδονται εύκολα σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ μπορεί να προκαλούν πόνο κατά την κίνηση όταν βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές. Στην κλινική Derma-Act αντιμετωπίζουμε τα κονδυλώματα με πρωτοποριακή τεχνολογία laser που εγγυάται μόνιμη εξάλειψη, χωρίς πόνο ή ουλές.

Τι είναι τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα είναι μικρές καλοήθεις θηλωματώδεις βλάβες του δέρματος, που προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, HPV. Τα υπεύθυνα στελέχη του ιού HPV για την εμφάνιση των κονδυλωμάτων είναι χαμηλού κινδύνου, δηλαδή όχι καρκινογόνα, και τα πιο κοινά είναι τα HPV-1, HPV-2, HPV-3, HPV-4, HPV-7 και HPV-10, 26-29. 41 και άλλα. Είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση και προσβάλλει εξίσου γυναίκες και άνδρες. Τα κονδυλώματα είναι εξαιρετικά μεταδοτικά, πολλαπλασιάζονται εύκολα και μεταδίδονται με την επαφή από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο.

Με την πρωτοποριακή τεχνολογία του laser Quanta Youlaser MT μπορούμε να τα εξαλείψουμε ανώδυνα και αποτελεσματικά, χωρίς να μένουν ουλές, και μάλιστα με ελάχιστο αριθμό επισκέψεων, χάρη στην εξαιρετική ακρίβεια και στις εξειδικευμένες ρυθμίσεις των σύγχρονων μηχανημάτων.

Τύποι κονδυλωμάτων

Κοινά κονδυλώματα (Verruca Vulgaris)

Εμφανίζονται κυρίως στα δάχτυλα των χεριών, στις παλάμες και γύρω από τα νύχια. Ωστόσο, μπορούν επίσης να εμφανιστούν στο πρόσωπο, στα βλέφαρα, στα γόνατα και στους αγκώνες. Είναι μικρά εξογκώματα, στρογγυλεμένα, στο χρώμα του δέρματος με υπερκερατωσική επιφάνεια.

Πελματιαία κονδυλώματα (Verruca Plantaris)

Βρίσκονται στα πέλματα, αλλά και στις περιοχές ανάμεσα από τα δάχτυλα, προκαλώντας ενόχληση και πόνο κατά το περπάτημα. Συχνά είναι ενδοφυτικά, τείνουν δηλαδή να αναπτύσσονται προς το εσωτερικό του δέρματος. Εξωτερικά καλύπτονται από μια τραχιά υπερκερατωσική επιφάνεια και μπορεί να είναι επίπονα.

Επίπεδα κονδυλώματα (Verruca Plana)

Αυτός ο τύπος κονδυλωμάτων είναι πιο συνηθισμένος σε παιδιά και εφήβους. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια και εξαπλώνονται πολύ γρήγορα. Είναι λεία και μικρότερα συγκριτικά με άλλους τύπους κονδυλωμάτων, στο χρώμα του δέρματος ή κοκκινωπά.

Κονδυλωματα θεραπεια

Η διάγνωση γίνεται με δερματολογική εξέταση, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη το ιστορικό του ασθενούς. Τα κονδυλώματα σπάνια θεραπεύονται μόνα τους. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των κονδυλωμάτων, από τη μορφολογία της γύρω περιοχής και από τις ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθει ο ασθενής εξαιτίας τους.

Έτσι, οι προτεινόμενες μέθοδοι είναι η κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο, η απόξεση και η θεραπεία με laser Quanta Youlaser MT. Στόχος είναι η άμεση εξάλειψη των βλαβών και του υπερκερατωσικού δέρματος, με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή. Αν κριθεί απαραίτητο ο ιατρός συστήνει συνέχιση κερατολυτικής και αντιικής θεραπείας στο σπίτι, υπό την επίβλεψή του.

Στην κλινική Derma-Act μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, για το διάστημα των επόμενων μηνών, εφαρμόζουμε ένα πλάνο λεπτομερούς και συστηματικής παρακολούθησης του ασθενούς, με στόχο να εξαλείψουμε οριστικά τα κονδυλώματα και να ελέγξουμε τις υποτροπές.

Άλλες δερματικές αλλοιώσεις που υπόκεινται στην ίδια θεραπεία

Οξυτενή κονδυλώματα (Condylomata acuminata)

Τα οξυτενή κονδυλώματα μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Είναι μικρά κοκκινωπά οζίδια που αυξάνονται σε αριθμό και μέγεθος και συχνά η επιφάνειά τους τραυματίζεται εύκολα.

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι μικρά καλοήθη δερματικά εξογκώματα που μοιάζουν με κρεατοελιά και είναι συνήθως μαλακής σύστασης. Έχουν αργή ανάπτυξη, είναι καλά περιγεγραμμένα και το χρώμα τους είναι ανοιχτό ροζ, παρόμοιο με το υγιές δέρμα. Εμφανίζονται στις πτυχές του δέρματος, λόγω της υφιστάμενης υγρασίας, και γενικότερα σε σημεία τριβής. Συγκεκριμένα, στον λαιμό, στις μασχάλες, στο στήθος, κάτω από τους μαστικούς αδένες και στην κοιλιά. Πιστεύεται πως το υπεύθυνο στέλεχος του HPV για την εμφάνιση των θηλωμάτων είναι το HPV-2, ενώ ενοχοποιητικοί παράγοντες είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη, οι υψηλές τιμές στα τριγλυκερίδια, καθώς και η ορμονική διέγερση. Η εξάπλωση των θηλωμάτων είναι ταχεία κατά την εγκυμοσύνη.

Σμηγματορροϊκές κερατώσεις (Verruca seborrhoica)

Πρόκειται για τις συχνότερα εμφανιζόμενες καλοήθεις αλλοιώσεις του δέρματος, που εμφανίζονται συνήθως μετά την ηλικία των 40 – 50 ετών, κυρίως σε άτομα που έχουν εκτεθεί παρατεταμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Προέρχονται από υπερβολική συσσώρευση κερατινοκυττάρων. Στην αρχή εμφανίζονται ως μικρές, καλά περιγεγραμμένες, ελαφρώς κιτρινωπές, επίπεδες βλατίδες. Με την πάροδο όμως του χρόνου, μεγαλώνουν από 1 έως 3 εκατοστά, αλλάζοντας το χρώμα τους σε καφέ ή ακόμα και σε μαύρο. Λόγω της κατακράτησης των κυττάρων του κέρατος στις επιθηλιακές κρύπτες, σχηματίζονται μαύρα βύσματα που μοιάζουν με φαγέσωρες και έχουν τραχιά επιφάνεια. Συνήθως είναι πολλαπλές και εντοπίζονται στο σώμα και στο πρόσωπο. Αν παρατηρήσετε πως οι αλλοιώσεις αυτές πολλαπλασιάζονται, αλλάζουν μέγεθος, σχήμα ή χρώμα, επικοινωνήστε άμεσα με τον ειδικό και προγραμματίστε μια συμβουλευτική συνεδρία.

Апаратура

Συχνές Ερωτήσεις

Τα κονδυλώματα είναι μια πολύ κοινή δερματική πάθηση που προκαλείται από στελέχη του ιού HPV. Μπορούν να μεταδοθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, ενώ άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης.
Μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά και μέσω της γενικότερης επαφής με το δέρμα, ειδικά όταν αυτό είναι υγρό ή τραυματισμένο. Για παράδειγμα, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μετάδοσης είναι μέσω της επαφής τραυματισμένου δέρματος με μολυσμένες επιφάνειες σε πισίνες και γυμναστήρια.
Πλένετε συχνά τα χέρια σας, αλλάζετε τις κάλτσες σας καθημερινά, εάν τα κονδυλώματα είναι στα πόδια σας. Όταν κάνετε μπάνιο ή κολυμπάτε στην πισίνα, καλύψτε τα κονδυλώματα με αδιάβροχη γάζα. Κατά το ξύρισμα, προσέχετε μην τραυματίσετε την επιφάνειά τους.
Μην μοιράζεστε αντικείμενα, όπως πετσέτες, κάλτσες ή παπούτσια και αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι σε δημόσιους χώρους. Επιπλέον, μην δαγκώνετε τα νύχια ή τα δάχτυλά σας και μην ξύνετε ή πιέζετε τα κονδυλώματα.
Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί σε άτομα με καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, λόγω της ταχείας εξάπλωσής τους, συνιστάται η άμεση επίσκεψη σε δερματολόγο.
Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους απόξεσης και κρυοπηξίας, η θεραπεία των κονδυλωμάτων με laser υπερτερεί, καθώς είναι ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος, καθώς το laser δρα στοχευμένα στις βλάβες, χωρίς να επηρεάζει το παρακείμενο δέρμα.
Μετά τη θεραπεία με laser συστήνεται η εφαρμογή επουλωτικής αλοιφής, για ακόμα γρηγορότερη αποθεραπεία.

Преди и След

Συνιστάται

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος