Ρυτίδες και λεπτές γραμμές

Αποκτήστε νεανική και λαμπερή όψη και πείτε αντίο στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες που σας προσθέτουν χρόνια! Στην κλινική Derma-Act προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών, σύγχρονων και εξατομικευμένων μεθόδων για την εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Με τη βοήθειά μας, μπορείτε να σβήσετε τα ίχνη του χρόνου και να εξασφαλίσετε μια πραγματικά νεανική και φρέσκια εμφάνιση.

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι ένα πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουν αργά ή γρήγορα. Οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο σύντομα στις γυναίκες, επειδή η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες είναι πιο αργή, αφού το δέρμα τους είναι 25% πιο παχύ από το γυναικείο, καθιστώντας λιγότερο πιθανή τη χαλάρωση και τις λεπτές γραμμές. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές.

Εστιάζουμε στο φυσικό αποτέλεσμα

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες, φοβούνται όμως ότι μετά από μια παρέμβαση, το πρόσωπό τους θα γίνει ανέκφραστο, ψυχρό και θα χάσει τη φυσικότητά του. Στην κλινική Derma-Act κατανοούμε τους προβληματισμούς σας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στην πολυετή εμπειρία μας και στην υψηλή εξειδίκευση της ομάδας μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως οι θεραπείες κατά των ρυτίδων είναι κάτι που αναμφίβολα αξίζει να δοκιμάσετε, αφού είναι ανώδυνες, αποτελεσματικές και 100% ασφαλείς.

Ποιοι είναι οι τύποι ρυτίδων;

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες, σε δυναμικές και στατικές. Οι δυναμικές σχηματίζονται ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου, όπως γέλιο, κλάμα, θυμός στο μέτωπο (οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες), ανάμεσα στα φρύδια (γραμμές θυμού), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι της χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες χαμόγελου).

Οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται κυρίως λόγω απώλειας κολλαγόνου και ελαστικότητας. Εμφανίζονται συνήθως στα μάγουλα, γύρω από τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι συνήθως το πιο έντονο σημάδι της φυσικής γήρανσης του προσώπου.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου παρατηρείται συχνότερα η εμφάνιση ρυτίδων;

Οι ρυτίδες του μετώπου είναι οι συχνότερες. Αυτές χωρίζονται σε δύο κατηγόριες: τις οριζόντιες και τις κάθετες. Και οι δύο τύποι ρυτίδων οφείλονται σε εκφράσεις του προσώπου. Με τον καιρό, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, οι ρυτίδες μένουν μόνιμα στο πρόσωπο.

Φρύδια και βλέφαρα
Οι ρυτίδες αυτές προκαλούνται συνήθως από εκφράσεις θυμού.

Μάτια
Οι λεπτές ρυτίδες στις γωνίες των ματιών, που θυμίζουν το σχήμα των ποδιών της χήνας, είναι σχεδόν ανεπαίσθητες στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου, καθώς το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται, γίνονται πιο βαθιές.

Μύτη και χείλη
Ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και φτάνουν μέχρι την άκρη του πηγουνιού, προσδίδοντας συχνά θλιμμένη και κουρασμένη όψη στο πρόσωπο.

Λαιμός
Η χαλάρωση των μυών του λαιμού οδηγεί σε απώλεια της πυκνότητας του δέρματος και στην εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το στήθος. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενώ ο ύπνος στην ίδια θέση είναι συχνά η κύρια αιτία των κάθετων ρυτίδων.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης των ρυτίδων;

 • Ορμονική γήρανση
  Με τα χρόνια, παρατηρείται μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και αποδυνάμωση των ινών ελαστίνης. Το δέρμα χαλαρώνει, χάνει τη νεανική του πυκνότητα και οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο έντονες και βαθιές.

 • Γενετική γήρανση
  Η φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί στην αποδυνάμωση των δύο δομικών στοιχείων του δέρματος, της ελαστίνης και του κολλαγόνου.

 • Έκθεση στον ήλιο
  Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς επαρκή αντηλιακή προστασία επιταχύνει την εμφάνιση ρυτίδων, αυξάνει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και αναστέλλει την παραγωγή ελαστίνης και ινών κολλαγόνου.

 • Επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου
  Συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου, που επαναλαμβάνονται πολύ συχνά ως αντίδραση έκπληξης, αγωνίας, χαράς, λύπης, θυμού κλπ αφήνουν σημάδια στο δέρμα, καθώς εξασθενούν οι ίνες ελαστίνης.

Θεραπεία των ρυτίδων

Αναζωογόνηση με Laser PicoSure®

Το PicoSure® είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά laser για την αναζωογόνηση του δέρματος. Χάρη στη μικρή διάρκεια παλμού, μειώνεται ο κίνδυνος βλάβης στους περιβάλλοντες ιστούς. Το PicoSure® χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την υφή του δέρματος, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τον ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, ακόμα και τα σημάδια ακμής. Είναι μη επεμβατικό, με σύντομη περίοδο αποθεραπείας.

Αφαιρεί λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες

Συσφίγγει το δέρμα, αναζωογονεί και λειαίνει την επιδερμίδα

Αφαιρεί πανάδες, χρωστικές κηλίδες, ουλές και σημάδια ακμής

Ορατά αποτελέσματα μετά την πρώτη διαδικασία

Αλλαντική ή αλλιώς βοτουλινική τοξίνη – Botox

Οι ενέσεις Botox παραλύουν προσωρινά ορισμένους μύες του προσώπου, καθιστώντας αδύνατη τη συστολή τους για κάποιο διάστημα. Έτσι, αποτρέπουν τον σχηματισμό νέων και την εμβάθυνση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων. Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και λαιμό, για να σβήσει τα σημάδια του χρόνου και να προσφέρει νεανική εμφάνιση. Συγκεκριμένα, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου και σε αυτές γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, ελέγχει την υπεριδρωσία του προσώπου και ιδιαιτέρα του μετώπου.

Προτιμάται για την εξάλειψη δυναμικών ρυτίδων

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μιμικές ρυτίδες σε μέτωπο, μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια

Είναι η νούμερο ένα μη επεμβατική αισθητική επέμβαση από το 1993

Fillers Υαλουρονικού Οξέος (γεμισμα ρυτιδων)

Τα Fillers Υαλουρονικού Οξέος είναι ενέσιμα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για διάφορες αισθητικές διορθώσεις, όπως γέμισμα λεπτών και βαθιών ρυτίδων, αύξηση του όγκου των χειλιών, διαμόρφωση του οβάλ του προσώπου και του σχήματος ζυγωματικών και πηγουνιού. Ακόμα, είναι αποτελεσματικά ενάντια στη χαλάρωση της περιοχής των κάτω βλεφάρων, αλλά και στη μη χειρουργική διόρθωση της μύτης. Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι η ποσότητα του υαλουρονικού όξέος που διοχετεύεται στον ασθενή προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες και στις επιθυμίες του, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Προτιμάται για την εξάλειψη στατικών ρυτίδων γύρω από τη μύτη και το στόμα

Γεμίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες

Αποκαθιστά τον χαμένο όγκο στα ζυγωματικά, στα χείλη και στο πηγούνι

Επαναφέρει τη ζωντάνια του προσώπου

Magellan Tru PRP

Η Magellan Tru PRP είναι μια από τις πιο φυσικές και στοχευμένες μεθόδους αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο αυτόλογης μεσοθεραπείας προσώπου που χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας, στη μείωση των λεπτών γραμμών και της μελάγχρωσης. Αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος για να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυκλοφορία.

Σε σύγκριση με τη συνηθισμένη θεραπεία πλάσματος, το Magellan Tru PRP επιτυγχάνει έως και 10.000 φορές υψηλότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων, κάνοντας τη μέθοδο πιο αποτελεσματική, ενώ η βελτίωση είναι ορατή σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας.

Αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης γνωστή

και ως Vampire Lifting

Χρησιμοποιεί τον φυσικό μηχανισμό της κυτταρικής αναγέννησης

Συσφίγγει το δέρμα, επιτυγχάνοντας πλήρως ανανεωμένη όψη

Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ

Εφαρμόζεται κυρίως σε πρόσωπο, μάτια και λαιμό και μέσω αυτής επιτυγχάνεται ενυδάτωση του δέρματος σε βάθος, σύσφιξη, τόνωση, μείωση των λεπτών γραμμών, των μαύρων κύκλων και του οιδήματος κάτω από τα μάτια. Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα φιλική και μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 20 ετών.

Μη επεμβατική μέθοδος

Αναπλάθει και αναζωογονεί το δέρμα

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Διάρκεια αποτελεσμάτων

Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα κάθε θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μυϊκή διάταξη του προσώπου και τη συχνότητα των εκφράσεων. Οι άνθρωποι, ως προς τον συγχρονισμό των συναισθημάτων τους και των μυϊκών συσπάσεων, χωρίζονται σε τρεις τύπους: τους ορθοκινητικούς, τους υπερκινητικούς και τους υπερτονικούς.

Η σωστή αναγνώριση του τύπου προσώπου και η χρήση της σωστής δοσολογίας υλικού καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα, τη διάρκεια και τη φυσικότητά του. Για τον λόγο αυτό, η προσεκτική επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου ιατρού είναι πολύ σημαντική.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια του αποτελέσματος, μπορεί να είναι η ηλικία, η κατάσταση του δέρματος, ο βαθμός φωτογήρανσης, το κάπνισμα και άλλα.

Εξοπλισμός

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.

Преди и След

Συνιστάται