Σπασμένα αγγεία και τριχοειδή αγγεία/ Τηλαγγειεκτασίες

Βάλτε τέλος στα σπασμένα αιμοφόρα (σπασμενα αγγεια στο προσωπο) και τριχοειδή αγγεία, που αλλοιώνουν την καλή εμφάνιση του προσώπου σας. Εμφανίζονται συνήθως στις περιοχές γύρω από τα βλέφαρα, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι, και είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά δεν επηρεάζουν την υγεία.

Στην κλινική Derma-Act, αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις τηλεαγγειεκτασίες (σπασμένα τριχοειδή αγγεία) με τη βοήθεια του laser Cutera Excel V+ , ένα επαναστατικό σύστημα laser στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας. Οι τηλεαγγειεκτασίες εμφανίζονται και στα δύο φύλλα, ωστόσο επηρεάζουν τις γυναίκες συχνότερα και συγκεκριμένα, 2 έως 3 φορές περισσότερο σε σχέση με τους άντρες. Με τη βοήθεια του καινοτόμου laser Cutera excel V+, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις λεπτές αγγειακές βλάβες, που λόγω σχήματος χαρακτηρίζονται και ως «φλέβες αράχνης». Η θεραπεία είναι κατάλληλη και αποτελεσματική για κάθε τύπο δέρματος.

Τι είναι τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία;

Τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία (τηλεαγγειεκτασίες), που εμφανίζονται στο πρόσωπο, είναι ορατά με γυμνό μάτι και έχουν διάμετρο μικρότερη από 1 χιλιοστό. Είναι επίσης γνωστές και ως «φλέβες αράχνης». Το χρώμα τους μπορεί να είναι από κόκκινο έως ιώδες-μπλε. Με βάση τη μορφολογία τους χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Γραμμικά
 • Διάχυτα
 • Αραχνοειδή
 • Φουσκάλες και κηλιδώδεις βλάβες

Πώς θεραπεύονται σπασμενα αγγεια στο προσωπο;

Το laser Cutera Excel V+ δρα στοχευμένα στα αγγεία. Η ενέργεια που παράγει διεισδύει στο δέρμα, στοχεύοντας μόνο στα ραγισμένα αιμοφόρα αγγεία και έπειτα απορροφάται από την κόκκινη χρωστική του αίματος, δηλαδή την αιμοσφαιρίνη, ενώ ο περιβάλλοντας φυσιολογικός ιστός παραμένει άθικτος. Τα τοιχώματα των αγγείων καταστρέφονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από το σώμα του ασθενούς χωρίς παρενέργειες. Η τοπική εφαρμογή ψυκτικού gel κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και ο μηχανισμός ψύξης που διαθέτει η συσκευή, καθιστούν τη θεραπεία απόλυτα ανεκτή από τον ασθενή.

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία με laser το χρώμα των ραγισμένων αγγείων αρχίζει να ξεθωριάζει και η επιδερμίδα αποκτά σταδιακά υγιή όψη, ζωντάνια και φρεσκάδα. Το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας μπορείτε να το δείτε μέσα σε 2 με 6 εβδομάδες και είναι θεαματικό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθός των σπασμένων αγγείων, συνιστώνται 1 έως 2 συνεδρίες και σπάνια 3, με ενδιάμεσα διαστήματα ενός μήνα.

Τι πρέπει να προσέχω μετά τη θεραπεία με laser;

Η θεραπεία με laser Cutera excel V+ είναι ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και χωρίς περίοδο αποκατάστασης. Ωστόσο, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα ανάπλασης και αντηλιακής προστασίας, να αποφεύγετε την άμεση έκθεση του προσώπου σας στον ήλιο και να μην τρίβετε την περιοχή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με Laser Cutera Excel V+ ;

Μόνιμα αποτελέσματα

Χρειάζονται μόλις 1 με 2 συνεδρίες

Ασφαλής

Χωρίς Παρενέργειες

Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος

Ακόμα και κατά τους θερινούς μήνες

Χωρίς περίοδο αποκατάστασης

Επιστρέφετε αμέσως στην εργασία σας και στις καθημερινές σας δραστηριότητες

Апаратура

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνισή τους:

 • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
 • Τραυματισμός
 • Ουλές ακμής
 • Ροδόχρους νόσος
 • Κλαγονόζες,
 • Ποικιλοδερμία Civatte
 • Συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών
 • Αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο ερυθηματώδης λύκος.
Οι τηλεαγγειεκτασίες είναι συνήθως ασυμπτωματικές. Σπάνια προκαλούν αίσθημα καύσου.
Όχι, δεν είναι επικίνδυνες, ούτε σχετίζονται με φλεβική ανεπάρκεια, όπως μερικές φορές συμβαίνει με τους κιρσούς των κάτω άκρων. Το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στο αισθητικό κομμάτι.
Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Αντίθετα, αν μείνουν χωρίς θεραπεία, επιδεινώνονται με τον καιρό. Οι προσπάθειες εξάλειψής τους με ειδικές κρέμες είναι συνήθως ανεπιτυχείς, καθώς δρουν επιφανειακά στο δέρμα και όχι στη ρίζα του προβλήματος.

Πριν και Mετά

Συνιστάται