Microneedling με ραδιοσυχνότητες με την πλατφόρμα Potenza™

Ανακαλύψτε την πιο σύγχρονη θεραπεία στην κοσμητική δερματολογίας
Η Derma-Act σας παρουσιάζει το Potenza™ της Cynosure, το κορυφαίο RF Laser στον κόσμο για contouring και lifting προσώπου και σώματος.

Το Potenza συνδυάζει, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες ραδιοσυχνοτήτων (RF) και μικροβελονισμού (Microneedling).

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές θεραπείες, η πρωτοποριακή τεχνολογία Potenza RF ενσωματώνει τόσο τη διπολική όσο και τη μονοπολική ραδιοσυχνότητα, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε τύπο δέρματος και σε κάθε βάθος.

Πώς λειτουργεί το Potenza;

Η θεραπεία Potenza™ χρησιμοποιεί εξαιρετικά λεπτές μικροβελόνες (microneedles) και παράγει θερμότητα με στόχο να διεισδύσει στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, πυροδοτώντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης του.

Με αυτό τον τρόπο οδηγεί το σώμα στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, βασικών πρωτεϊνών για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Το Potenza RF Microneedling διαθέτει 3 διαφορετικά εξαρτήματα που κουμπώνουν στην χειρολαβή του μηχανήματος:
Το Fusion tip
Το Tiger tip ™ και
Το single-needle

Κάθε εξάρτημα εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό και προσφέρει μοναδικά οφέλη.

Fusion tip (21 μικροβελόνες): Το εξάρτημα Fusion χαρακτηρίζεται από τον καινοτόμο σχεδιασμό του με διπλό αεροθάλαμο, ο οποίος ενισχύει τη διείσδυση των προϊόντων στο δέρμα. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την απορρόφηση του προϊόντος κατά 67% περισσότερο σε σύγκριση με άλλες συσκευές στην αγορά, με συνέπεια τη μέγιστη ενίσχυση των αποτελεσμάτων.

Tiger tip ™ (16, 25 και 49 μικροβελόνες): Το εξάρτημα Tiger χρησιμοποιεί ημιμονωμένες μικροβελόνες σε μεγέθη 16, 25 και 49 για να θεραπεύει τους ιστούς σε διάφορα βάθη του δέρματος σε μία μόνο συνεδρία. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή χωρίς να προκαλείται ζημιά στην επιφάνεια του δέρματος, καθιστώντας την ιδανική για ολοκληρωμένη θεραπεία μεγαλύτερων σε επιφάνεια περιοχών.

Single Needle: Όταν χρειάζεται ο γιατρός να πραγματοποιήσει μια πολύ στοχευμένη θεραπεία με μεγάλη ακρίβεια, επιλέγει αυτό το εξάρτημα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο (fusion, tiger) που αφορά ευρύτερες περιοχές, το single needle επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Είναι εξαιρετική επιλογή για θεραπεία μικρών ουλών, μεμονωμένων ρυτίδων ή μικροατελειών που απαιτούν πιο συγκεκριμένη προσέγγιση.

Ποια είναι η διαδικασία θεραπείας με Potenza;

Προετοιμασία: Αρχικά, η περιοχή που θα θεραπευτεί καθαρίζεται σχολαστικά. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μια τοπική αναισθητική κρέμα για να μουδιάσει το δέρμα και να εξασφαλιστεί μια άνετη εμπειρία.

Θεραπεία: Η κεφαλή Fusion της Potenza™ είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να διεισδύει στο επιθυμητό βάθος στο δέρμα με ακρίβεια.

Καθώς, οι μικροβελόνες εισέρχονται στο δέρμα, απελευθερώνουν ραδιοσυχνότητες με αποτέλεσμα να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, προσφέροντας ουσιαστικά ένα φυσικό lifting.
Μετά τη θεραπεία: Αμέσως μετά την διαδικασία, το δέρμα παρουσιάζει μικρή ερυθρότητα και αίσθημα ήπιου καύσου. Η πλήρης αποθεραπεία διαρκεί περίπου 2-3 ημέρες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί το Potenza;

Το Potenza μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, εξαιτίας της μεγάλης ευελιξίας που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, το Potenza είναι κατάλληλο για θεραπεία σε:

 • Ολόκληρο το πρόσωπο
 • Μέτωπο
 • Πόδι της χήνας
 • Μάγουλα
 • Κάτω από τα μάτια
 • Μύτη
 • Άνω & Κάτω Χείλος
 • Πηγούνι
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ
 • Αγκώνες
 • Κοιλιά

Τι λύσεις μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή του Potenza;

Λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Σύσφιξη και τόνωση του δέρματος

Θεραπεία ουλών ακμής

Θεραπεία χειρουργικών ουλών

Μείωση ραγάδων

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Potenza;

Διπολική και Μονοπολική Ραδιοσυχνότητα: Η ενσωμάτωση και των δύο τύπων ραδιοσυχνοτήτων επιτρέπει τον προσαρμοσμένο σχεδιασμό θεραπείας που στοχεύουν σε διάφορους τύπους και βάθη του δέρματος, προσφέροντας ευελιξία.

 • Ασφαλής για Σκούρες Αποχρώσεις Δέρματος: Η μονοπολική επιλογή είναι ιδανική για άτομα με πιο σκούρο δέρμα, προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι κρίσιμα για τη σύσφιξη και την πυκνότητα του δέρματος.

 • Έγχυση Στείρων Διαλυμάτων: Χρησιμοποιώντας ένα πατενταρισμένο σύστημα, το Potenza εγχέει στείρα διαλύματα στο δέρμα, προσφέροντας εξατομικευμένες θεραπείες βάσει των αναγκών του κάθε ασθενούς.

 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας: Οι μικροβελόνες της Potenza εξασφαλίζουν γρήγορο χρόνο αποθεραπείας και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 • Προληπτική Συντήρηση Δέρματος: Οι θεραπείες με Potenza όχι μόνο αντιμετωπίζουν υπάρχοντα προβλήματα, αλλά επενδύουν και στην προληπτική συντήρηση, βελτιώνοντας την δομή του δέρματος σε βάθος.

 • Συνδυάζει τις κορυφαίες τεχνολογίες: Για την βέλτιστη αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ουλές ακμής, το Potenza έχει την ικανότητα να συνδυάζει τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και του microneedling. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία δεν μπορούν να υπάρξουν με άλλα μηχανήματα Laser.

 • Άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, ενώ κορυφώνονται μετά από περίπου 12 – 24 εβδομάδες από την πρώτη εφαρμογή.

Εξοπλισμός

Συχνές Ερωτήσεις

Είδος θεραπείας
Η διπολική ραδιοσυχνότητα εστιάζει επιφανειακά στο δέρμα. Αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών και ρυτίδων καθώς και επιφανειακών ουλών.

Αντίθετα, η μονοπολική ραδιοσυχνότητα μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι είναι ιδανική για τη χαλάρωση του δέρματος και την επούλωση βαθύτερων ουλών ή ρυτίδων.

Έκταση θεραπευόμενης περιοχής
Όταν υπάρχει μεγάλη περιοχή στο δέρμα που χρειάζεται θεραπεία τότε η ραδιοσυχνότητα που προτιμάται είναι η μονοπολική. Στην περίπτωση όμως που η βλάβη είναι πιο εστιασμένη, τότε ο γιατρός επιλέγει την διπολική RF για μεγαλύτερη ακρίβεια στο σημείο.

Σημείο σώματος
Όσοι θέλουν να εφαρμόσουν την θεραπεία Potenza σε άλλα σημεία εκτός τους προσώπου, όπως κοιλιά ή μηρούς, τότε επιλέγεται η μονοπολική ραδιοσυχνότητα καθώς δίνει την δυνατότητα για πιο ευέλικτο φάσμα επιλογών.

Ανοχή στον πόνο
Αν και τόσο η μονοπολική όσο και η διπολική συχνότητα είναι ανώδυνες, για εσάς που δεν έχετε καθόλου ανοχή στον πόνο είναι προτιμότερη η χρήση της διπολικής ραδιοσυχνότητας.

 1. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ένα 24ωρο πριν και μετά τη θεραπεία για ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση φλεγμονής
 2. Καταναλώστε άφθονο νερό για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα
 3. Αποφύγετε αθλητικές ή έντονες δραστηριότητες μία ημέρα πριν και μετά τη θεραπεία, ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η θερμοκρασία σώματος
 4. Μην τρίβετε το δέρμα μετά τη θεραπεία για να αποφύγετε επιπλέον ερεθισμό
 5. Μην τοποθετείται μακιγιάζ για μία ημέρα τουλάχιστον μετά την θεραπεία.
 6. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και τοποθετήστε αντηλιακό
 7. Τοποθετήστε ενυδατική κρέμα μετά την θεραπεία, ιδιαίτερα αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό
Αν και κάθε περίπτωση διαφέρει, για βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα τεσσάρων εβδομάδων
Τα αρχικά αποτελέσματα μπορεί να φανούν μετά την πρώτη θεραπεία, ωστόσο, τα βέλτιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται συνήθως περίπου 6 μήνες μετά από μια πορεία 3-5 συνεδριών, η καθεμία με διαφορά ενός μήνα. Τα αποτελέσματα μπορούν να παραταθούν διατηρώντας ένα πλήρες πρόγραμμα περιποίησης που προτείνουν οι γιατροί μας.

Πριν και Μετά

Συνιστάται