Μαύροι κύκλοι, σακούλες και χαλαρό δέρμα στο περίγραμμα των ματιών

Μήπως το βλέμμα σας φαίνεται βαρύ και το πρόσωπό σας κουρασμένο; Μήπως γύρω από τα μάτια σας υπάρχουν μαύροι κύκλοι και «σακούλες»;

Η ομάδα των έμπειρων δερματολόγων της κλινικής Derma-Act δίνει λύση μέσα από καινοτόμες και σύγχρονες μεθόδους, με απόλυτη ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και χωρίς νυστέρι. Εμπιστευτείτε τις θεραπείες μας και κερδίστε πίσω τη νεανικότητα και τη λάμψη σας.

Πώς σχηματίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια;

άνω ή και στα κάτω βλέφαρα) και προκύπτουν συνήθως ως αποτέλεσμα της ανατομίας του δέρματος. Επειδή το δέρμα στις περιοχές εκείνες είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία, τα οποία του προσδίδουν ένα πιο σκούρο χρώμα. Οι μαύροι κύκλοι είναι ιδιαίτερα έντονοι σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή με βαθουλωμένα μάτια.

Σχεδόν το 50% των γυναικών υποφέρουν από μαύρους κύκλους, κατατάσσοντας αυτό το πρόβλημα στις 5 κορυφαίες ανεπιθύμητες ατέλειες του δέρματος. Οι μαύροι κύκλοι διαφέρουν από τις σακούλες. Οι σακούλες εκδηλώνονται με πρήξιμο στην περιοχή των κάτω βλεφάρων, το οποίο οφείλεται σε αύξηση του λίπους στο εν λόγω σημείο ή σε κατακράτηση υγρών.

Ποιες είναι οι αιτίες της εμφάνισης των μαύροι κύκλοι στα μάτια;

Μπορεί συχνά να λέμε ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, να σχετίζονται με την παχυσαρκία, με παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, με αλλεργικά προβλήματα ή και με δερματίτιδα λόγω ακατάλληλης χρήσης καλλυντικών.

Ειδικότερα, οι κύριες αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι:

Γήρανση: Με το πέρασμα των χρόνων η ελαστίνη και το κολλαγόνο που απαιτούνται για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος μειώνονται. Έτσι, το ήδη λεπτό, γύρω από τα μάτια, δέρμα γίνεται ακόμα λεπτότερο και τα σκούρα αιμοφόρα αγγεία ακόμα πιο ορατά. Επιπλέον, η απώλεια κολλαγόνου σε συνδυασμό με την απώλεια οστικής μάζας δημιουργεί κοιλότητες κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα μια περιοχή που κάποτε ήταν γεμάτη όγκο τώρα φαίνεται βυθισμένη και πιο σκούρα.

Έκθεση στον ήλιο: Όταν εκτίθεται στον ήλιο, το δέρμα παράγει περισσότερη μελανίνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Κόπωση: Η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κόπωση μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια, προκαλώντας σκουρόχρωμους κύκλους.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες προκαλούν την απελευθέρωση ισταμινών, οι οποίες ευθύνονται για τη συσσώρευση υγρού στην περιοχή γύρω από τα μάτια, την εμφάνιση οιδήματος και το σκούρο χρώμα στα αιμοφόρα αγγεία.

Κληρονομικότητα: Εάν οι γονείς σας έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι πολύ πιθανό να τους κληρονομήσετε.

Κάπνισμα: Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση, καθώς διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αν είστε καπνιστής/στρια, ο λεπτός ιστός γύρω από τα μάτια σας καταστρέφεται πιο γρήγορα. Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο ορατά.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τους μαύρους κύκλους;

Η θεραπεία των μαύρων κύκλων θεωρούνταν μέχρι πρότινος δύσκολη υπόθεση, τα δεδομένα όμως έχουν πλέον αλλάξει. Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της κλινικής Derma-Act εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους που αναζωογονούν την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, χαρίζοντάς της φρέσκια και λαμπερή όψη. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά μαύρους κύκλους, σακούλες κα χαλαρή επιδερμίδα, συνδυάζοντας καινοτόμες μεθόδους και θεραπείες, όπως γέμισμα της περιοχής με Fillers υαλουρονικού οξέος, ενυδάτωση με Mεσοθεραπεία και ενισχυτικά.

Αντιμετώπιση με Fillers υαλουρονικού οξέος

Μη επεμβατική

Χωρίς περίοδο αποκατάστασης

Φυσικά αποτελέσματα

Απόλυτα ασφαλής

Τα Fillers χρησιμοποιούνται για μια πληθώρα αισθητικών διορθώσεων, όπως γέμισμα ρυτίδων, αύξηση χειλιών, εξομάλυνση ουλών, διαμόρφωση περιγράμματος προσώπου και πηγουνιού, εξάλειψη μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, μικρές διορθώσεις στη μύτη και πολλά άλλα. Το κύριο συστατικό τους είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι φυσικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος. Τα πλεονεκτήματα των fillers στην περιοχή των ματιών είναι:

  • Βαθιά ενυδάτωση
  • Γέμισμα λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Εξάλειψη των μαύρων κύκλων και της χαλαρής επιδερμίδας
  • Ανάκτηση του χαμένου όγκου

Μεσοθεραπεία με RRS κοκτέιλ

Τα σκευάσματα RRS είναι επαγγελματικά μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ, τα οποία, μέσω της ειδικά προηγμένης σύνθεσής τους, καταπολεμούν αποτελεσματικά διάφορα δερματικά προβλήματα. Πώς λειτουργεί η μέθοδος; Διεγείρουν το χόριο ενυδατώνοντας και αναζωογονώντας σε βάθος το δέρμα, ενώ δρουν παράλληλα ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Η φόρμουλα RRS® HA EYES είναι ένα ενέσιμο κοκτέιλ μεσοθεραπείας, ειδικά σχεδιασμένο για το δέρμα γύρω από τα μάτια. Βελτιώνει αισθητά το περίγραμμα των ματιών, γεμίζει τις επιφανειακές ρυτίδες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τους μαύρους κύκλους και την κουρασμένη όψη.

Ενέσιμη θεραπεία με SuneKOS 200 ενισχυτικό δέρματος

Το SuneKOS 200 είναι μια ενέσιμη θεραπεία με πατενταρισμένη φόρμουλα που περιέχει υαλουρονικό οξύ και συνδυασμό έξι αμινοξέων, προστατεύοντας αποτελεσματικά το δέρμα από τα σημάδια γήρανσης, διεγείροντας τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης και αποκαθιστώντας τη φυσική ελαστικότητα.

Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη μείωση των μαύρων κύκλων και για τις σακούλες. Επιπλέον, εφαρμόζεται και στο μέτωπο, στον λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Апаратура

Συχνές Ερωτήσεις

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαύροι κύκλοι δεν υποδηλώνουν κάποια ασθένεια, αφού οι παράγοντες που τους προκαλούν είναι πολλοί, όπως αφυδάτωση, κληρονομικότητα, ανεπαρκής ύπνος, ανατομία του δέρματος και του προσώπου.
Η αλλαγή σε καθημερινές συνήθειες και τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση του σχηματισμού μαύρων κύκλων: κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, μειώστε το άγχος, κόψτε το κάπνισμα, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, φοράτε γυαλιά ηλίου και αντηλιακό για να προστατεύετε το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Πριν και Μετά

Συνιστάται

185.00200.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

20.00115.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος