Saypha® Fillers προσώπου Υαλουρονικού Οξέος

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό στοιχείο του σώματός μας και επιτελεί σημαντικές λειτουργίες όπως η διατήρηση της υγρασίας, της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Παράγοντες του περιβάλλοντος όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το άγχος και η φυσική διαδικασία γήρανσης επηρεάζουν την εξάντληση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος μειώνονται και η κατάσταση του δέρματός μας επιδεινώνεται. Το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό, λεπτότερο και χάνει την ευκαμψία και την ελαστικότητά του. Εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μειώνεται ο όγκος και διαταράσσεται η συνολική αρμονία του προσώπου. Οι περιοχές που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την απώλεια όγκου περιλαμβάνουν τα μάγουλα, τα χείλη, τους κροτάφους και την κάτω γνάθο.

Τι είναι τα δερματικά fillers Saypha®;

Τα υαλουρονικά fillers προσώπου Saypha® ανήκουν στην αυστριακή φαρμακευτική εταιρεία Croma Pharma και είναι από τα πιο διαδεδομένα και αναγνωρίσιμα αντιγηραντικά προϊόντα.

Τα προϊόντα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το καινοτόμο σύστημά τους SMART (Supreme Monophasic and Reticulated Technology). Αυτή η διαδικασία κατασκευής αυξάνει τη διάρκεια ζωής του δερματικού filler όταν εγχέεται κάτω από το δέρμα βελτιστοποιώντας τη διασύνδεση και την αλληλοσύνδεση των μοριακών αλυσίδων του υαλουρονικού οξέος.

Τα δερματικά fillers Saypha® είναι διαφανή, αποστειρωμένα, βιοδιασπώμενα, υψηλής ελαστικότητας, ισοτονικά, ομογενοποιημένα και μονοφασικά. Χρησιμοποιούν διασταυρωμένο και μη διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ (HA), μη ζωικής προέλευσης, που δημιουργείται με βιοζύμωση.

Έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν και να λειαίνουν τις ρυτίδες, καθώς και να δημιουργούν ή να αποκαθιστούν τον όγκο, προσφέροντας μια συνολικά αναζωογονημένη εμφάνιση. Τα fillers Saypha® εγχέονται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς και τα οφέλη τους περιλαμβάνουν:

 • Διόρθωση ρυτίδων και πτυχών
 • Ανάκτηση του χαμένου όγκου
 • Αύξηση όγκου χειλιών και βελτίωση του περιγράμματος
 • Βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος
 • Ενυδάτωση και βελτίωση της συνολικής εμφάνισης

Η θεραπεία είναι μη επεμβατική, απαιτεί ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και παρέχει άμεσα, φυσικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η διαδικασία είναι κατά το πλείστον ανώδυνη χάρη στον συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και λιδοκαΐνης (τοπικό αναισθητικό). Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία και μπορούν να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, ανάλογα με το συγκεκριμένο προϊόν και την ποσότητά του.

Saypha filler portfolio

Προϊόντα Saypha®

Saypha Filler

Το Saypha Filler είναι το πιο μαλακό προϊόν της Croma. Το προϊόν έρχεται σε συσκευασία 1 ml και περιέχει υαλουρονικό οξύ με συγκέντρωση 23 mg/ml και τον χαμηλότερο βαθμό διασύνδεσης σε σχέση με τα άλλα fillers του χαρτοφυλακίου. Είναι ένα μονοφασικό gel υαλουρονικού οξέος που έχει πολλές χρήσεις, όπως η θεραπεία μέτριων έως σοβαρών ρυτίδων, η περιγραφή και ο όγκος των χειλιών, καθώς και οι γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από το στόμα. Εγχέεται στο μεσαίο έως βαθύ χόριο με βελόνα 27½G και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του προσώπου εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και έχουν μακροχρόνια διάρκεια. Διατίθεται με ή χωρίς προσθήκη λιδοκαΐνης για μεγαλύτερη άνεση κατά τη θεραπεία. Η αποδόμηση του προϊόντος πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 12 μηνών.

Saypha Volume

Περιέχει υαλουρονικό οξύ με συγκέντρωση 23 mg/ml και βρίσκεται στο μέσο όσον αφορά τον βαθμό διασύνδεσης σε σχέση με τα υπόλοιπα fillers του χαρτοφυλακίου. Είναι ένα ιξωδοελαστικό, μονοφασικό gel με υαλουρονικό οξύ, που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση βαθιών ρυτίδων, πτυχών και ουλών, για τον περιγράμμα του προσώπου και την αναδόμηση όγκου. Εγχέεται στο βαθύ χόριο ή στο οστό με βελόνα 27G. Παράγεται σε δύο εκδόσεις – χωρίς και με λιδοκαΐνη, γεγονός που κάνει τις διαδικασίες ανώδυνες. Η αποδόμηση του προϊόντος διαρκεί μεταξύ 12 και 16 μηνών.

Saypha Volume Plus

Αυτό είναι το πιο πυκνό filler από το χαρτοφυλάκιο της Croma Pharma. Περιέχει υαλουρονικό οξύ με συγκέντρωση 25 mg/ml, με τον υψηλότερο βαθμό διασύνδεσης σε σχέση με τα υπόλοιπα fillers της ομάδας. Εγχέεται στο οστό. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του όγκου στο μεσαίο και κάτω τρίτο του προσώπου. Παράγεται μόνο με προσθήκη λιδοκαΐνης.

Saypha Rich

Ένα προϊόν υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για βαθιά ενυδάτωση καθώς εγχέεται στο επιφανειακό χόριο με βελόνα 30G. Έχει υψηλή συγκέντρωση (18 mg/ml) μη διασταυρωμένου υαλουρονικού οξέος, με υψηλό μοριακό βάρος (3,0 εκατομμύρια Dalton) και περιλαμβάνει γλυκερόλη για βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, τη μείωση των ορατών σημείων γήρανσης, ενώ προσδίδει λάμψη στο δέρμα, για μακροχρόνια αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Συνιστάται αρχική θεραπεία με 3 συνεδρίες, με διαστήματα 3 εβδομάδων, και μελλοντική συντήρηση με συμπληρωματικές θεραπείες. Η αποδόμηση του προϊόντος διαρκεί μεταξύ 12 και 18 μηνών, ανάλογα με την ποσότητα, την τοποθεσία της ένεσης και άλλους παράγοντες.

Μπορεί τα υαλουρονικά fillers να αντενδείκνυνται σε ορισμένα άτομα;

Υπάρχουν άτομα που δεν είναι κατάλληλα για θεραπεία με υαλουρονικά fillers. Εάν ο ασθενής πληροί οποιοδήποτε από τα παρακάτω κριτήρια, δυστυχώς δεν είναι κατάλληλος για τη διαδικασία:

 • Να είναι κάτω των 18 ετών.
 • Γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν.
 • Έχουν ιστορικό αυτοάνοσης ασθένειας ή λαμβάνουν επί του παρόντος ανοσοθεραπεία.
 • Άτομα που είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη υπερτροφικών ουλών.
 • Άτομα που έχουν υπερευαισθησία στο υαλουρονικό οξύ.
 • Η περιοχή που θέλουν να θεραπεύσουν είναι επί του παρόντος τραυματισμένη, φλεγμονώδης ή μολυσμένη.

Συχνές ερωτήσεις

Πρώτα απ’ όλα ο ασθενής πρέπει να είναι εντελώς υγιής, χωρίς κρυολόγημα ή γρίπη. Είναι καλό να αποφεύγετε τη λήψη παυσίπονων και φαρμάκων αραίωσης αίματος, βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής 7 ημέρες πριν τη διαδικασία. Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να σταματήσει 24-48 ώρες πριν. Την ημέρα της διαδικασίας, είναι επιθυμητό να μειώσετε την κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών και να αποφύγετε τη θερμότητα (solarium, ατμόλουτρο, θεραπείες με λέιζερ και φως).
Πρώτα ο γιατρός σας θα κάνει μια λεπτομερή εξέταση για να καθορίσει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας. Στη συνέχεια η περιοχή που θα αντιμετωπιστεί αντιμετωπίζεται με τοπικό αναισθητικό 10-15 λεπτά πριν τη διαδικασία. Αφού αναισθητοποιηθεί η περιοχή, το προϊόν εγχέεται στο χόριο μέσω μιας σειράς τρυπημάτων. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από την περιοχή που δουλεύεται. Ο μέσος χρόνος είναι περίπου 20 έως 45 λεπτά.
Αποφύγετε το μακιγιάζ για τουλάχιστον μερικές ώρες μετά τη διαδικασία. Ανάλογα με τον τύπο του filler που χρησιμοποιήθηκε και την περιοχή που αντιμετωπίστηκε, μπορεί να συνιστάται μασάζ στο σπίτι για αρκετές ημέρες. Είναι επιθυμητό να μην εκτεθείτε σε θερμότητα 1-2 εβδομάδες μετά τη διαδικασία (solarium, spa, ατμόλουτρα, σάουνες, κ.λπ.). Είναι καλό να αποφύγετε τη σωματική άσκηση για μερικές ημέρες μετά την τοποθέτηση του filler. Όταν χρησιμοποιείτε υαλουρονικό filler, είναι επιθυμητό να πίνετε περισσότερο νερό.
Το τοπικό αναισθητικό και η λιδοκαΐνη που περιέχονται στα περισσότερα προϊόντα κάνουν τη διαδικασία ανώδυνη. Αυτό που μπορεί να νιώσετε είναι ένα πολύ ελαφρύ τσίμπημα.
Μετά τη διαδικασία, το δέρμα στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε είναι πρησμένο. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες στα σημεία τρυπήματος, οι οποίοι εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες και μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ στο μεταξύ.
Η υαλουρονιδάση μπορεί να εγχυθεί στην περιοχή για να διαλύσει το filler.
Το Saypha είναι βιοδιασπώμενο, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο λόγω της φυσικής αποδόμησης του υαλουρονικού οξέος. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, έως και ένα χρόνο, ανάλογα με το προϊόν Saypha που χρησιμοποιείται, την περιοχή που αντιμετωπίστηκε και τον ατομικό μεταβολισμό του εμφυτευμένου HA. Το Saypha Filler αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 6 και 12 μηνών, το Volume μεταξύ 12 και 16 μηνών, το Volume Plus μεταξύ 12 και 18 μηνών. Μετά το αναφερόμενο διάστημα, μπορείτε να αποφασίσετε ξανά εάν θέλετε περαιτέρω θεραπεία.

Πριν και Μετά

Συνιστάται