Λεπτά χείλη και αφυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου, την
εξομάλυνση των ρυτίδων και την αναζωογόνηση του δέρματος. Οι θεραπείες με
υαλουρονικό οξύ είναι από τις πιο αποτελεσματικές, μη επεμβατικές θεραπείες
στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας. Στην κλινική Derma-Act μπορούμε να
επαναφέρουμε τη λεία και νεανική όψη του δέρματός σας αμέσως μετά την πρώτη
συνεδρία.

Πού στοχεύει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης. Εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο σώμα. Η μέθοδος είναι ασφαλής και στοχεύει στο γέμισμα των στατικών ρυτίδων (των γραμμών που αποκτώνται κατά τη διαδικασία της γήρανσης), αλλά είναι επίσης πολύ αποτελεσματική και στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

Τα οφέλη της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ

Ανώδυνη θεραπεία

Χωρίς παρενέργειες

Διάρκεια αποτελέσματος έως 12 μήνες

Χρήση πιστοποιημένων προϊόντων

Πώς λειτουργεί το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ έχει την υφή ενός ελαστικού και απαλού τζελ, το οποίο εγχύεται εύκολα κάτω από το δέρμα και γεμίζει τις ρυτίδες, αλλά και τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται φυσιολογική απώλεια όγκου εξαιτίας της γήρανσης.

Τα μικροσωματίδια υαλουρονικού οξέος συνδέονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα την ενυδάτωση και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και κατά συνέπεια μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση.

Πού εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο τόσο για τη λείανση και εξάλειψη των ρυτίδων, όσο και για τη δημιουργία όγκου σε περιοχές που τον έχουν χάσει ή χρειάζονται ενίσχυση. Συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο για:

 • Αύξηση του όγκου των χειλέων
 • Διόρθωση πώγωνα και κάτω γνάθου ( περίγραμμα)
 • Μη επεμβατική ρινοπλαστική
 • Λείανση του δέρματος – αποκατάσταση ουλών (ακμή)
 • Διόρθωση ρυτίδων στις ρινοπαρειακές αύλακες
 • Γέμισμα περιστοματικών ρυτίδων, ιδίως στο άνω χείλος, γνωστές και ως «ρυτίδες του καπνιστή»
 • Εφαρμογή υαλουρονικού σε 8 σημεία για τον επανασχηματισμό του προσώπου (8 point lift)
 • Ανύψωση και μεγέθυνση των γλουτών

Eφαρμογή υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο

Ζυγωματικά: Όταν ο στόχος είναι η ενίσχυση των ζυγωματικών, επιλέγεται ένα πιο πυκνό πληρωτικό, το οποίο εγχέεται βαθιά στην περιοχή των ζυγωματικών, καθώς και στην περιοχή των μαύρων κύκλων.

Πώγωνας(πηγούνι): Το υαλουρονικό οξύ με τη μορφή του ίδιου πυκνού πληρωτικού υλικού μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στην περιοχή του πώγωνα με στόχο να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου και να βελτιώσει το περίγραμμα και τις αναλογίες του προσώπου.

Χείλη: Όταν ο στόχος είναι να αυξηθεί ο όγκος των χειλέων, χρησιμοποιείται ένα πιο λεπτόρρευστο υλικό, το οποίο εγχέεται επιφανειακά. Τα χείλη γίνονται βελούδινα, με φυσικό, νεανικό όγκο.

Πότε γίνεται ορατό το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια συνεδρία είναι αρκετή για να επιτευχθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα. Δεύτερη συνεδρία σπάνια χρειάζεται.

Οδηγίες για την περιποίηση του δέρματος μετά από θεραπεία υαλουρονικού οξέος

Τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ συνιστάται να βάλετε πάγο στο σημείο της έγχυσης. Επίσης, τις επόμενες δύο ημέρες συνιστάται να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή θεραπείας, καθώς και να αποφύγετε το ζεστό ντους, τη χρήση σεσουάρ και την άμεση έκθεση στον ήλιο. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα μακιγιάζ στην υπό θεραπεία περιοχή κατά τις πρώτες 24 ώρες.

Συχνές Ερωτήσεις

Πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας, το οποίο παραμένει για περίπου 15-20 λεπτά και μειώνει στο ελάχιστο τη δυσάρεστη αίσθηση.
Όχι, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη συνεδρία.
Δεν σημειώνονται σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να εμφανιστεί μια ήπια δερματική αντίδραση με τη μορφή ερυθρότητας, οιδήματος ή κνησμού ή επίσης μώλωπα στο σημείο της έγχυσης. Εμφανίζονται μόνο στο 20% των ασθενών και διαρκούν το πολύ 2 έως 3 ημέρες.

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται κυρίως στο δέρμα μας και είναι η ουσία που συγκρατεί την υγρασία στο σώμα. Με την πάροδο των ετών, το υαλουρονικό οξύ στο σώμα μειώνεται, έχοντας ως συνέπεια την απώλεια του όγκου, της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος. Στην ηλικία των 60 ετών, για παράδειγμα, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μειώνονται στο 10%.

Χημικά, το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ο οποίος έχει την ιδιότητα να συνδέεται με το νερό, ενώ παράγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιοζύμωση.

Αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων, καθώς μπορεί να δεσμεύσει περισσότερο από 1000 φορές το βάρος του σε νερό και έτσι βοηθά στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

Το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο για τη λείανση των ρυτίδων στις ρινοπαρειακές αύλακες, για τις γραμμές θλίψης (Marionette lines), για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Χρησιμοποιείται επίσης για την αύξηση του όγκου των χειλέων, την αναζωογόνηση του δέρματος του λαιμού και τη διαμόρφωση του οβάλ του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες αισθητικές θεραπείες για αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια υγρή πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τη χαλάρωση ορισμένων μυών που συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων (δυναμικές ρυτίδες που σχηματίζονται από εκφράσεις του προσώπου). Η τοξίνη εγχέεται απευθείας στον μυ και το αποτέλεσμα διαρκεί από 4 έως 6 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που μοιάζει με τζελ που εγχέεται μέσα ή κάτω από το δέρμα. Χάρη στην ικανότητά του να δεσμεύει το νερό, αυξάνει τον όγκο των ιστών και έτσι μειώνει τις ρυτίδες που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της γήρανσης, ενώ παράλληλα λειαίνει το δέρμα.

Εάν οποιοδήποτε από τα παρακάτω ισχύει για εσάς, θα πρέπει να αποφύγετε την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος. Συζητήστε το με τον δερματολόγο σας όταν συμπληρώνετε τον ιατρικό σας φάκελο.

 • Είστε κάτω των 21 ετών
 • Εγκυμοσύνη
 • Θηλασμός
 • Αλλεργία στο υαλουρονικό οξύ
 • Χημειοθεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες
 • Λήψη φαρμάκων για την πήξη του αίματος (π.χ. ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη, δικλοφενάκη)
 • Οξείες μολυσματικές ασθένειες (π.χ. γρίπη, έρπης)
 • Αυτοάνοσο νόσημα
 • Διαταραχές στην επούλωση πληγών, τάση για υπερτροφικές ουλές
 • Αυξημένη τάση για αιμορραγίες και αιματολογικές παθήσεις
Την πρώτη μέρα μετά τη θεραπεία, θα υπάρξει οίδημα στην περιοχή των χειλέων, το οποίο θα μειωθεί σημαντικά μετά από 1-2 ημέρες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δώσει ο γιατρός σας μετά τη διαδικασία.
Για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα της θεραπείας, το υλικό που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι πιστοποιημένο, ενώ παράλληλα ο δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός που εκτελεί τη θεραπεία να έχει σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή ενέσιμων θεραπειών. Στην κλινική Derma-Act αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό.

Πριν και μετά

Συνιστάται

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος