JUVÉDERM® Fillers προσώπου Υαλουρονικού Οξέος

Το JUVÉDERM® είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα (filler) από υαλουρονικό οξύ. Βοηθάει στην επαναφορά του όγκου και της πυκνότητας του δέρματος, όπως και σε βαθύτερα στρώματα προσώπου.

Το JUVÉDERM® περιέχει υαλουρονικό οξύ, μια ουσία που υπάρχει φυσικά στο σώμα και ενυδατώνει το δέρμα, κάνοντάς το πιο λείο και ελαστικό.

Το προϊόν εφαρμόζεται κυρίως στις εξής περιοχές:

 • Ρινοπαρειακές Αύλακες (ρυτίδες από τη μύτη στο στόμα)
 • Αύξηση Όγκου και Ενυδάτωση Χειλιών
 • Γραμμές Μαριονέτας (ρυτίδες από τις άκρες των χειλιών μέχρι το πιγούνι)
 • Επαναφορά Όγκου και Ανάδειξη Ζυγωματικών
 • Περιοχή Ματιών (μαύροι κύκλοι)
 • Σμίλευση Πηγουνιού & Γνάθου

Τι είναι τα δερματικά εμφυτεύματα (fillers) JUVÉDERM®;

To JUVÉDERM® είναι διαθέσιμο σε διάφορες συνθέσεις, κάθε μία σχεδιασμένη για συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Για παράδειγμα, το JUVÉDERM® ULTRA χρησιμοποιείται κυρίως για αύξηση χειλιών και διόρθωση γραμμών γύρω από το στόμα, ενώ το JUVÉDERM® VOLUMA® για όγκο και ανάδειξη ζυγωματικών.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας με JUVÉDERM®, είναι πως δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Είναι ενέσιμη, συνήθως διαρκεί έως 30 λεπτά, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορούν να διαρκέσουν έως 18 μήνες ανάλογα με τη σύνθεση και την περιοχή.

Η θεραπεία JUVÉDERM® είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή για όσους θέλουν να αποκαταστήσουν τον χαμένο όγκο και να λειάνουν τις ρυτίδες. Όμως, όπως με κάθε διαδικασία, είναι σημαντικό να αξιολογούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ώστε να είμαστε σίγουροι πως είναι η κατάλληλη λύση.

Η σειρά JUVÉDERM® προσφέρει πολλές μοναδικές επιλογές που προσωρινά χαρίζουν όγκο, ανάλογα με τις ανάγκες σας, σε επτά σημεία του προσώπου.

Τι είναι η τεχνολογία VYCROSS®;

Η πατενταρισμένη τεχνολογία VYCROSS® συνδυάζει υαλουρονικό οξύ χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους, για πιο αποτελεσματική σύνδεση των μορίων. Αυτό ελαχιστοποιεί το πρήξιμο, αυξάνει την ομαλότητα εφαρμογής, και παρατείνει τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Η σύνθεση έχει σχεδιαστεί για φυσικά αποτελέσματα που επιτρέπουν στο πρόσωπο να έχει εκφράσεις. Ακολουθούμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση βασισμένη στο σύστημα MD Codes® του Βραζιλιάνου πλαστικού χειρουργού Mauricio De Mayo.

JUVÉDERM® VOLBELLA®
Το πιο απαλό filler, κατάλληλο για λεπτές γραμμές και ενυδάτωση χειλιών, βελτιώνει την περιοχή των ρυτίδων γύρω , και με μοναδική αποτελεσματικότητα στη χαλάρωση κάτω από τα μάτια.

JUVÉDERM® VOLIFT®
Για λεπτές γραμμές, ενυδάτωση και όγκο σε χείλη, και ήπια έως μέτρια απώλεια όγκου στο πρόσωπο.

JUVÉDERM® VOLUMA®
Εγχέεται βαθιά στην περιοχή των ζυγωματικών, του πηγουνιού και τη χαμηλότερη γραμμή της γνάθου. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 18 μήνες και το προϊόν έχει μελετηθεί σε ασθενείς ηλικίας 22 ετών και άνω.

JUVÉDERM® VOLUX®
Το πρώτο και μοναδικό filler εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό FDA για ενίσχυση της γραμμής της γνάθου και του πηγουνιού. Αποτελέσματα που διαρκούν έως και 18 μήνες.

JUVÉDERM® VOLITE®
Καταπολεμά την απώλεια ελαστικότητας και λάμψης, ενώ βελτιώνει γενικά την ποιότητα του δέρματος. Κλινικά αποδεδειγμένα, τα αποτελέσματα διαρκούν 6-9 μήνες μετά από μία μόνο θεραπεία και μπορούν να παραταθούν με επανάληψη. Το προτεινόμενο πρωτόκολλο της Allergan Aesthetics για μέγιστη διάρκεια είναι 2 ml.

Τα JUVÉDERM® Ultra είναι προϊόντα υαλουρονικού οξέος με βελτιωμένη συνεκτική δομή και μεγάλη γκάμα διαφορετικών πυκνοτήτων για την επίτευξη ενός φυσικού και μακροχρόνιου αποτελέσματος προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς. Η φόρμουλα της JUVÉDERM® Ultra περιέχει διάλυμα λιδοκαΐνης για ανώδυνη, ομαλή και ελεγχόμενη έγχυση. Τα προϊόντα από όλη τη σειρά είναι εγκεκριμένα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA):

JUVÉDERM® Ultra Smile (0,55ml)
Ειδικά σχεδιασμένο για διόρθωση χειλιών. Ένα μοναδικό προϊόν για φυσικό και λεπτό γέμισμα και κομψό περίγραμμα, καθώς και για την περιποίηση κάθετων γραμμών στα χείλη και στις κοιλότητες στη γωνία των χειλιών.
Κατάλληλο για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, για γέμισα και διόρθωση.

JUVÉDERM® Ultra 2 (0,55ml)
Διορθώνει τις επιφανειακές και λεπτές γραμμές, ειδικά εκείνες γύρω από τις γωνίες των ματιών, το στόμα ή κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

JUVÉDERM® Ultra 3 (1ml)
Ένα προϊόν που χρησιμοποιείται γενικά για την εξομάλυνση των μεσαίων και βαθιών ρυτίδων, όπως αυτές μεταξύ της μύτης και της γωνίας του στόματος και γύρω από τα χείλη. Έχει ιδιαιτέρως καλά αποτελέσματα για όγκο και για διαμόρφωση των χειλιών.

JUVÉDERM® Ultra 4 (1ml)
Ένα προϊόν για μεγαλύτερο εφέ όγκου, για τις πιο εμφανείς πτυχές και γραμμές, για βελτίωση και διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου.

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι, κάθε σύνθεση περιέχει λιδοκαΐνη, ένα τοπικό αναισθητικό, που μουδιάζει την περιοχή. Ενδέχεται να νιώθετε ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια και μετά, όμως συζητήστε το εκ των προτέρων με τον γιατρό σας.
Ο δερματολόγος σημαδεύει τις περιοχές που θα δεχτούν το filler. Με πολύ λεπτή βελόνα, εγχέεται ακριβώς στοχευμένα και ακολουθεί ελαφρύ μασάζ για ομοιόμορφη κατανομή και μείωση οιδήματος (πρηξίματος). Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάγο μετά για μείωση οιδήματος. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άμεσα ορατό ή να χρειαστεί έως και 14 μέρες για πλήρη αποκατάσταση.
Ανάλογα την ηλικία, την ανατομία, το βάρος, την έλειψη όγκου και το βάθος των ρυτίδων, η απαιτούμενη ποσότητα υπολογίζεται σε συνεννόηση με τον ειδικό. Συζητήστε αναλυτικά το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον γιατρό σας κατά την πρώτη επίσκεψη, ώστε να καθορίσετε την ποσότητα που χρειάζεστε.

Η μέση τιμή μιας σύριγγας κυμαίνεται γύρω στα 220€. Η ακριβής τιμή εξαρτάται από την απαιτούμενη ποσότητα. Μπορείτε να βρείτε όλες τις τιμές και τις προσφορές στον τιμοκατάλογο μας.

Τα αποτελέσματα μετά την τοποθέτηση του filler είναι εντυπωσιακά, αλλά προσωρινά. Διαρκούν από ένα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σύνθεση. Χρειάζεται θεραπεία συντήρησης, η οποία συνήθως πραγματοποιείται μετά από 12 μήνες.

Μετά από ολοκληρωμένο lifting, συνίσταται επίσκεψη στους ειδικούς μας 9-12 μήνες μετά, για να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα και να προγραμματίσουμε πιθανές μελλοντικές θεραπείες.

Γενικά, τα fillers θεωρούνται ασφαλή με ελάχιστες παρενέργειες. Μπορεί να εμφανίσετε τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη θεραπεία:

 • ερυθρότητα
 • φαγούρα
 • μώλωπες στα σημεία της ένεσης
 • οίδημα και ευαισθησία
 • ξηρότητα

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα αλκοολούχα ποτά, την έκθεση στη ζέστη και την έντονη άσκηση για τις πρώτες 24 ώρες μετά τη διαδικασία. Η έκθεση σε οποιοδήποτε από αυτά θα προκαλούσε προσωρινό οίδημα, ερυθρότητα ή κνησμό στο σημείο της ένεσης.

Εφαρμόστε πάγο για να αποφύγετε το πρήξιμο. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε πριν εφαρμόσετε μακιγιάζ ή οποιοδήποτε προϊόν για να αποφύγετε την αντίδραση.

Αν και πολύ σπάνια, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν πιο σοβαρές επιπλοκές λόγω της ένεσης υαλουρονικού filler σε ένα αιμοφόρο αγγείο, οι οποίες είναι οι εξής:

 • οπτικές ανωμαλίες
 • τύφλωση
 • μόνιμες ουλές
 • καθυστερημένες αλλεργικές αντιδράσεις
Μη χρησιμοποιείτε το JUVÉDERM ® εάν:
 • είστε αλλεργικοί σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του
 • έχετε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων στη λιδοκαΐνη
 • είστε έγκυος ή θηλάζετε
Ασθενείς με ενεργές δερματικές λοιμώξεις, αλλεργίες στο υαλουρονικό οξύ ή με ιστορικό ουλών στα χείλη δεν πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικασίες έγχυσης. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνονται οι ασθενείς για τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες στο σημείο της ένεσης.
Όσον αφορά τη μετέπειτα φροντίδα, ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τυχόν επίπονες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη ροή αίματος στην υπό θεραπεία περιοχή, καθώς και να αποφεύγει την έκθεση σε υπερβολική ζέστη ή κρύο. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο, το κολύμπι και τις σάουνες για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Πριν και Μετά

Συνιστάται