Βιοδιέγερση με Sculptra®

Η γήρανση του προσώπου περιλαμβάνει αλλαγές στις οστικές δομές, τις λιπώδεις καταθέσεις, τους υποστηρικτικούς συνδέσμους και το ίδιο το δέρμα. Το πρόσωπο φυσικά χάνει όγκο με την πάροδο των ετών και ταυτόχρονα χαλαρώνει. Μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ ενδογενών και εξωγενών παραγόντων όταν πρόκειται για τη γήρανση του δέρματος:
Ενδογενείς παράγοντες αναφέρονται σε γενετικά καθορισμένες ορμονικές και βιοχημικές διεργασίες που προκαλούν μη αναστρέψιμη εκφύλιση του δερματικού ιστού.
Εξωγενείς παράγοντες αναφέρονται σε περιβαλλοντικές επιδράσεις, ιδιαίτερα στην υπεριώδη ακτινοβολία, που βλάπτουν το δέρμα και υπονομεύουν την ακεραιότητά του.
Καθώς προχωρά η διαδικασία γήρανσης:

 • Η δερμίδα λεπταίνει λόγω απώλειας κολλαγόνου.
 • Η συγκράτηση υγρασίας μειώνεται λόγω απώλειας υαλουρονικού οξέος.
 • Η ελαστικότητα μειώνεται λόγω απώλειας ελαστίνης.

Ένα από τα πιο ουσιώδη συστατικά της δερμίδας είναι το κολλαγόνο. Το κολλαγόνο παρέχει δομή, δύναμη και υποστήριξη σε όλο το σώμα. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τα επίπεδα κολλαγόνου τους μειώνονται και οι ίνες κολλαγόνου γίνονται λεπτότερες και ασθενέστερες. Αυτή η διαδικασία ξεκινά γύρω στα 25 χρόνια και παρουσιάζει ορατά σημάδια ήδη από τα 30 μας με τη μορφή των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο, μια ελαφριά απώλεια όγκου και χαλάρωση των ιστών, διευρυμένους πόρους και απώλεια λάμψης του δέρματος.

Τι είναι το Sculptra®;

Το Sculptra® είναι ο πρώτος και αρχικός βασισμένος σε πολυ-L-γαλακτικό οξύ (PLLA) καθαρός βιοδιεγέρτης κολλαγόνου εγκεκριμένος από τον FDA (Food and Drug Administration USA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

 • Είναι μια ουσία (πολυμερές) που οδηγεί στην παραγωγή κολλαγόνου δημιουργώντας μια ελάχιστη αλλά επαρκή ελεγχόμενη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί το σχηματισμό του δικού του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.
 • Το βιολογικά ενεργό πολυ-L-γαλακτικό οξύ λειτουργεί στη βαθιά δερμίδα για να διεγείρει την αντικατάσταση του χαμένου και υποβαθμισμένου κολλαγόνου με νέο κολλαγόνο. Η δημιουργία κολλαγόνου παρέχει μια δομική βάση που αποκαθιστά την πυκνότητα διορθώνοντας τις ελλείψεις όγκου, συμπεριλαμβανομένων των βαθιών ρυτίδων και γραμμών του προσώπου.
 • Με τη διόρθωση των μιμητικών ρυτίδων και γραμμών, η βελτίωση στην εμφάνιση μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από 2 χρόνια.

Με την πάροδο του χρόνου, τα πολυμερή PLLA στο δέρμα διασπώνται μέσω μη ενζυμικής υδρόλυσης σε μονομερή γαλακτικού οξέος, τα οποία στη συνέχεια μεταβολίζονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό ή ενσωματώνονται στη γλυκόζη και αποβάλλονται φυσικά από το σώμα. Ταυτόχρονα, οι παραγόμενες ίνες κολλαγόνου παραμένουν.

Σύμφωνα με μελέτες:

Το ποσοστό κολλαγόνου που παράγεται μετά την εισαγωγή του Sculptra® στο δέρμα, 3 μήνες μετά τη διαδικασία, είναι 66.5%, και αναφέρεται στο κολλαγόνο τύπου I.

Το Sculptra® βοηθά τους ασθενείς να επιτύχουν μακροχρόνια, ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας διαρκούν έως και 25 μήνες.

Μελέτες δείχνουν βελτίωση στο 86.3% των ασθενών 2 χρόνια μετά τη διαδικασία.

Το 80% των ασθενών αξιολόγησε τα αποτελέσματα τους ως “καλά” ή “εξαιρετικά” 25 μήνες μετά τη διαδικασία.

Το πρωτόκολλο

 • 1 φιαλίδιο για κάθε δεκαετία ζωής μετά την ηλικία των 30 (π.χ. 3 συνεδρίες για ασθενείς ηλικίας 35-40 ετών, 4 συνεδρίες για ασθενείς ηλικίας 40-45 κ.λπ.). Οι ποσότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα των σημείων γήρανσης και την ανταπόκριση του ασθενούς στο προϊόν.

 • Το πρωτόκολλο ξεκινά με έναν μέσο όρο 3 συνεδριών, κάθε 4-6 εβδομάδες, με 1-2 φιαλίδια ανά συνεδρία για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου, συνιστάται να πραγματοποιούνται 1-2 συντηρητικές διαδικασίες ετησίως για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Πότε να περιμένετε αποτελέσματα από το Sculptra®;

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι χρειάζονται αρκετοί μήνες για να δείτε αποτελέσματα από τους βιοδιεγέρτες, με το Sculptra τα αποτελέσματα είναι ορατά την 1η ή 2η εβδομάδα μετά τη διαδικασία. Οι ασθενείς παρατηρούν:

 • Καθαρισμό της επιδερμίδας
 • Συστολή των πόρων
 • Σύσφιξη του οβάλ του προσώπου, που αναπτύσσεται και βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου
 • Βελτιωμένη ενυδάτωση

Επιπλέον «bonus» αποτελέσματα του Sculptra:

 • Βελτίωση και εξομάλυνση ουλών ακμής και μετεγχειρητικών ουλών – παρατηρείται αλλαγή στο χρώμα, γέμισμα και εξομάλυνση της επιφάνειας των ουλών
 • Βελτίωση σημείων ροδόχρου και ερυθρότητας του προσώπου, ανακούφιση από κάψιμο και ξηρότητα
 • Φωτεινότητα της μελάσματος και της υπάρχουσας υπερμελάγχρωσης σε ορισμένα πρόσωπα ασθενών

Πού εφαρμόζεται το Sculptra®;

Πρόσωπο: κρόταφοι, μεσαίο μέρος (ζυγωματικά, μάγουλα), ρινοχειλική πτυχή, η περιοχή μπροστά από το αυτί, μαριονέτες πτυχώσεις, γνάθος

Σώμα:

Λαιμός και ντεκολτέ – σύσφιξη του δέρματος, εξομάλυνση των υπαρχουσών ρυτίδων και καθαρισμός της επιδερμίδας και των κηλίδων

Χέρια – ως πρόληψη της απώλειας πυκνότητας και ελαστικότητας του ήδη λεπτού δέρματος σε αυτήν την περιοχή

Χέρια και μπροστινό μέρος της μασχάλης – για σύσφιξη του δέρματος σε αυτήν την περιοχή και χαλάρωση του πίσω μέρους της μασχάλης

Κοιλιά – σύσφιξη του χαλαρού και ρυτιδωμένου δέρματος πάνω και κάτω από τον αφαλό, ιδιαίτερα συχνό μετά την εγκυμοσύνη και την απώλεια βάρους, και για βελτίωση των ουλών καισαρικής τομής

Γόνατα – για σύσφιξη του χαλαρού δέρματος σε αυτήν την περιοχή

Γλουτοί – για ανύψωση και σχηματισμό, για εξάλειψη της κυτταρίτιδας, για σύσφιξη του χαλαρού δέρματος, για μεγέθυνση, για γέμισμα των πλευρικών περιοχών, των λεγόμενων hip dips

Συνδυαστικές θεραπείες με το Sculptra®

Το Sculptra είναι ιδανικό σε συνδυασμό με διάφορες θεραπείες με λέιζερ και ενεργειακές συσκευές όπως:

 • Αναζωογόνηση με λέιζερ PicoSure® – ένα από τα καλύτερα λέιζερ για την αναζωογόνηση του δέρματος και την αφαίρεση χρωματικών βλαβών. Ένα πρωτόκολλο με Sculptra και PicoSure® συνιστάται ιδιαίτερα σε ασθενείς με φωτογηρασμένο δέρμα και βαθιές ρυτίδες.

 • Ραδιοσυχνότητα με μικροβελόνες Potenza – μια συσκευή που χρησιμοποιεί ενέργεια RF που θερμαίνει τα υποκείμενα στρώματα, προκαλώντας σύσπαση και σύσφιξη του δέρματος μέσω πήξης μαλακών ιστών, καθώς και διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ένα πρωτόκολλο που είναι ιδιαίτερα επωφελές για ασθενείς με ορατές ουλές και άνισο τόνο δέρματος.

 • HIFU (υψηλής έντασης εστιασμένος υπέρηχος) – μια συσκευή που στοχεύει το βαθύτερο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο στη πλαστική χειρουργική. Συρρικνώνει και συντομεύει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που συνδέουν το μυϊκό στρώμα με την επιφάνεια του δέρματος και ανυψώνει το στρώμα SMAS. Το HIFU σε συνδυασμό με το Sculptra θα βοηθήσει ασθενείς με έντονη χαλάρωση του δέρματος.

Όταν συνδυάζετε το Sculptra με συσκευές λέιζερ/ενέργειας, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα 2 εβδομάδων μεταξύ των θεραπειών.

 • Ενισχυτικά δέρματος – μια ενέσιμη θεραπεία που περιέχει υαλουρονικό οξύ για να ενισχύσει την ενυδάτωση. Όταν συνδυάζεται με το Sculptra, διεγείρουμε όχι μόνο την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου αλλά και την καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος.

 • Υαλουρονικά πληρωτικά – ο συνδυασμός υαλουρονικών πληρωτικών και βιοδιεγερτών συνιστάται συχνά σε περιπτώσεις όπου απαιτείται διόρθωση όγκου και περιγράμματος προσώπου, καθώς το Sculptra δεν δημιουργεί σημαντικό όγκο σε αντίθεση με τα υαλουρονικά πληρωτικά. Αυτό το πρωτόκολλο μπορεί ακόμη και να πραγματοποιηθεί σε μία συνεδρία θεραπείας.

Συχνές Ερωτήσεις

Το Sculptra είναι ένα διάλυμα που χορηγείται με ένεση με βελόνα ή κάνουλα. Μετά την ίδια τη διαδικασία, παρατηρείται ελαφρύ πρήξιμο μέσα σε 1-2 ημέρες. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μελανιές στο σημείο της ένεσης, που υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες.
Γίνεται μασάζ στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία και είναι υποχρεωτικό να συνεχιστούν τα μασάζ στο σπίτι. Συνιστούμε τον κανόνα 5-5-5: μασάζ για 5 ημέρες, 5 φορές την ημέρα, για 5 λεπτά.
 1. Προτιμάτε σταδιακά αποτελέσματα αντί για άμεσα αποτελέσματα
 2. Προτιμάτε μακροχρόνια αποτελέσματα (+2 χρόνια)
 3. Θέλετε μια διαδικασία που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας
 4. Θέλετε μια διαδικασία που θα σας δώσει φυσικά αποτελέσματα

Εάν απαντήσατε ναι στις παραπάνω ερωτήσεις, το Sculptra μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για εσάς.

Πριν και Μετά

Συνιστάται

20.00115.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

87.00475.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

170.00500.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος