Αφαίρεση τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ

Η αφαίρεση των τατουάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτείται ένας συνδυασμός ειδικού εξοπλισμού και ενός άρτια εκπαιδευμένου δερματολόγου που θα εκτελέσει τη θεραπεία. Στην κλινική Derma-Act είμαστε σε θέση να αφαιρέσουμε ακόμη και τα πιο επίμονα τατουάζ χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία λέιζερ PicoSure®, η οποία σας εγγυάται μέγιστη απόδοση και απόλυτη ασφάλεια.

Προετοιμασία πριν από τη θεραπεία (αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ)

Πριν από την αφαίρεση πραγματοποιείται πλήρης δερματολογική εξέταση, κατά την οποία αξιολογούνται το τατουάζ, το χρώμα, η ποιότητα χρωστικής,  καθώς και οι ιδιαιτερότητες του δέρματος του ασθενούς. Αναζητούνται επίσης σημεία πιθανής αλλεργικής αντίδρασης, μελανώματος ή άλλης μορφής καρκίνου του δέρματος που μπορεί να αναπτυχθούν στην περιοχή του τατουάζ.

Με βάση στατιστικά στοιχεία, το 50% των ατόμων με τατουάζ μετανιώνουν γι΄ αυτό και το 30% επιθυμεί τη μερική ή πλήρη αφαίρεσή του για αισθητικούς, προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Στην κλινική Derma-Act η αφαίρεση τατουάζ γίνεται με το PicoSure®, το οποίο σε λίγες μόνο συνεδρίες μπορεί να αφαιρέσει με ακρίβεια όλα τα χρώματα εκτός από το λευκό. Ο μηχανισμός δράσης του PicoSure® βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία picosecond, η οποία εκπέμπει ενέργεια με εξαιρετικά σύντομους παλμούς, διασπά τα σωματίδια της χρωστικής σε λεπτή σκόνη και τα εξαφανίζει από το δέρμα.

Πλεονεκτήματα της αφαίρεση τατουάζ PicoSure®:

Ακριβής μέθοδος

Χωρίς παρενέργειες ή βλάβη του δέρματος

Εξαλείφει ακόμη και τα πιο μικρά ίχνη χρώματος

Γρήγορο αποτέλεσμα

Πιστοποιημένο από τον FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ)

Μετά τη θεραπεία PicoSure®

Μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ με το PicoSure® δεν υπάρχει ίχνος χρωστικών στο δέρμα σας. Εξαφανίζονται ακόμα και τα πιο επίμονα χρώματα όπως το μπλε και το πορτοκαλί. Ταυτόχρονα, το δέρμα σας παραμένει προστατευμένο, χωρίς τραυματισμούς και ουλές.

Η μέγιστη απόδοση της μεθόδου επιτυγχάνεται με τη χρήση ισχυρών παλμών ενέργειας σε picoseconds, η οποία στοχεύει την περιοχή του τατουάζ και απορροφάται πλήρως από τα μόρια της χρωστικής. Τα σωματίδια της χρωστικής θερμαίνονται και θρυμματίζονται σε μία πολύ λεπτή σκόνη, τα μικροσωματίδια, τα οποία είναι ευκολότερο να απομακρυνθούν από το σώμα.

Και ενώ τα παλαιότερα laser προκαλούσαν βλάβη στην επιφάνεια του δέρματος, με το PicoSure® αυτό αποφεύγεται εντελώς καθώς η θρυμματισμένη χρωστική ουσία «ανεβαίνει» στα ανώτερα στρώματα του δέρματος με τη μορφή λεπτής πούδρας και στη συνέχεια αποβάλλεται από το σώμα με φυσικό τρόπο.

Τύποι τατουάζ και εφαρμογή του PicoSure®

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του PicoSure® είναι ότι έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών χάρη στην ικανότητά του να εκπέμπει ενέργεια σε διαφορετικά μήκη κύματος. Έτσι, λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ανάλογα με τα χρώματα του τατουάζ, τον τύπο και το βάθος των χρωστικών, καθώς και τον τύπο δέρματος. Για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτούνται 4 έως 10 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 4-8 εβδομάδων. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από:

  • τον τύπο του δέρματος: Το πιο σκούρο δέρμα χρειάζεται περισσότερες θεραπείες.
    τα χρώματα του τατουάζ: Τα μονόχρωμα και ειδικά τα μαύρα τατουάζ απαιτούν λιγότερες συνεδρίες από τα πολύχρωμα.
  • την ανατομική περιοχή: περιοχές με καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, όπως ο λαιμός και το κεφάλι, απαιτούν λιγότερες συνεδρίες σε σχέση με τα άκρα.
  • την ποσότητα χρωστικής: η πυκνότητα της χρωστικής, καθώς και ο τύπος του τατουάζ (είτε είναι επαγγελματικό είτε ερασιτεχνικό) επηρεάζουν επίσης τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται για την αφαίρεσή του.
  • το τατουάζ επικάλυψης: Εάν το τατουάζ γίνει πάνω από ένα άλλο ήδη υπάρχον, απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες για την αφαίρεσή του.
  • την παρουσία ουλών: εάν υπάρχουν ουλές στην περιοχή του τατουάζ, πρώτα αντιμετωπίζονται και στη συνέχεια αφαιρείται το ίδιο το τατουάζ.

Εξοπλισμός

Συχνές Ερωτήσεις

Ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συνεδρία εξαρτάται από το μέγεθος και τα χρώματα του τατουάζ. Για παράδειγμα, τα πολύχρωμα τατουάζ απαιτούν εναλλασσόμενα διαφορετικά μήκη κύματος λέιζερ. Η μέση διάρκεια της συνεδρίας αφαίρεσης ενός μικρού έως μεσαίου μεγέθους μαύρου τατουάζ είναι 5 λεπτά, ενώ η θεραπεία ενός πολύχρωμου τατουάζ του ίδιου μεγέθους διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά.

Εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ. Για ένα μικρό έως μεσαίο τατουάζ το διάστημα είναι μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων, ενώ ένα μεγαλύτερο τατουάζ απαιτεί διάστημα 6 έως 8 εβδομάδων, καθώς το δέρμα χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί.

Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ήπιο οίδημα και ερύθημα στην περιοχή, τα οποία υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες. Σπάνια μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες, οι οποίες υφίονται μέσα σε λίγες ημέρες. Είναι επίσης πιθανό να παρατηρηθεί ξηρότητα και κνησμός, γι' αυτό και συνιστάται η εφαρμογή μιας άοσμης ενυδατικής κρέμας στην πάσχουσα περιοχή. Μετά τη διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Η θεραπεία προκαλεί μια ήπια ενόχληση. Μπορεί να γίνει τοπικά εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Πριν και μετά

Συνιστάται

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος

112.00187.00

Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος