Hair loss – Hair transplantation

Στη Derma-Act κατανοούμε πόσο σημαντική παράμετρος είναι τα μαλλιά για τη διαμόρφωση της εικόνας σας.

Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες διαγνωστικές ιατρικές τεχνολογίες για να σχεδιάσουμε τη μεταμόσχευση μαλλιών σας βήμα προς βήμα, μεγιστοποιώντας τη βιωσιμότητα και τη φύτρωση όλων των τριχοθυλακίων που μεταφέρουμε στη λήπτρια περιοχή.

Ειδικότερα, εφαρμόζουμε τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction) που αποτελεί την πιο αξιόπιστη τεχνική μεταμόσχευση μαλλιών. Στην κλινική Derma-Act βασίζουμε κάθε θεραπεία FUE στη λεπτομερή προετοιμασία και την ακριβή εκτέλεση.

Εγγύηση ποιότητας

Προσπαθούμε για το πιο φυσικό αποτέλεσμα
Για εμάς, ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών είναι αυτό που έχει βιωσιμότητα και δείχνει απολύτως φυσικό. Όταν δηλαδή δεν γίνεται αντιληπτή η επέμβαση και τα μαλλιά είναι όπως ήταν την εποχή πριν από την έντονη τριχόπτωση. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο όταν κανείς δεν γνωρίζει ότι έχετε υποβληθεί σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

Προστατεύουμε τη δότρια περιοχή
Από τη δότρια περιοχή λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια, τα οποία στη συνέχεια μεταμοσχεύουμε στην περιοχή αραίωσης. Ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας και την ελαστικότητα του δέρματος, η δότρια περιοχή χαρακτηρίζεται από κακή προς καλή και αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Φροντίζουμε να διατηρούμε υγιή τα τριχοθυλάκια τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχή, γιατί εάν καταστραφούν δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE
Στη Derma-Act, πραγματοποιούμε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE, την πιο αξιόπιστη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών και τον μόνο τρόπο για να πυκνώσετε τα μαλλιά με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE

Στάδιο 1: Τριχοσκόπηση

Η τριχοσκόπηση είναι η πιο προηγμένη και λεπτομερής εξέταση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής σας. Η εξέταση γίνεται σε ένα τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού της κεφαλής και αποτελεί τη βάση για τον σχεδιασμό της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Στάδιο 2: Σχεδιασμός

Με βάση το αποτέλεσμα της τριχοσκόπησης σχεδιάζουμε όλη τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών. Καθορίζουμε το ύψος της hairline (μετωπιαία γραμμη) και οργανώνουμε την κατανομή των διαθέσιμων τριχοθυλακίων στις περιοχές αραίωσης. Κατά τον σχεδιασμό λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ηλικία και την εξέλιξη της τριχόπτωσης.

Στάδιο 3: Εκτέλεση μεταμόσχευσης

Η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών ξεκινά με την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Πραγματοποιείται με ειδικά μικροσκοπικά όργανα διαμέτρου 0,6 mm, αρκετά μεγάλα ώστε να διαχωρίζουν τα τριχοθυλάκια από τους γύρω ιστούς χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωσή τους, και ταυτόχρονα αρκετά μικρά ώστε να μην τραυματίζουν το τριχωτό της κεφαλής.
Αφού ολοκληρωθεί η εξαγωγή των διαθέσιμων τριχοθυλακίων, προχωράμε στην εμφύτευσή τους στη λήπτρια περιοχή. Η τοποθέτηση γίνεται στο σωστό βάθος και στη σωστή γωνία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό.

Στάδιο 4: Συγκριτική τριχοσκόπηση

Μετά την εμφύτευση μαλλιών επαναλαμβάνουμε την τριχοσκόπηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο παρατηρούμε τη φύτρωση των τριχοθυλακίων, συγκρίνοντας τις εικόνες «πριν» και «μετά» . Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ορισμένα τριχοθυλάκια δεν έχουν φυτρώσει, εκτελούμε μία συμπληρωματική επέμβαση FUE χωρίς χρέωση.

Ενισχύστε το αποτέλεσμα

Ενίσχυση των τριχοθυλακίων με αυτόλογη μεσοθεραπεία(PRP)
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της τριχοφυΐας και την επιβράδυνση της τριχόπτωσης. Στοχεύει τους θύλακες των τριχών με σκοπό την επαναδιέγερση των ανενεργών τριχοθυλακίων και την ενδυνάμωσή τους. Συνδυάζεται επίσης με τη μεταμόσχευση μαλλιών, τόσο στη λήπτρια περιοχή για προετοιμασία της να υποδεχτεί τα νέα τριχοθυλάκια, όσο και στη δότρια περιοχή για ταχύτερη επούλωση.

Εξαγωγή τριχοθυλακίων με χαμηλές ταχύτητες
Στο στάδιο της εξαγωγής των τριχοθυλακίων, οι υψηλές ταχύτητες έχει αποδειχθεί ότι είναι επιζήμιες για την επιβίωσή τους. Παρατηρούμε πάντα τον ρυθμό εξαγωγής των τριχοθυλακίων, καθώς και τις ιδανικές συνθήκες συντήρησής τους μέχρι τη στιγμή της εμφύτευσης (θερμοκρασία, υγρασία κλπ) για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Εμφύτευση μεγάλου αριθμού τριχοθυλακίων (μοσχεύματα) σε 1 συνεδρία
Μπορούμε να μεταμοσχεύσουμε μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων σε μία συνεδρία (πάνω από 7.500 τρίχες), χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την άνεση του ασθενούς. Ο ακριβής αριθμός των τριχοθυλακίων προσδιορίζεται μετά από λεπτομερή τριχοσκόπηση και λεπτομερή συζήτηση των αναγκών και των προσδοκιών σας.

Εξαιρετικά αποτελέσματα
Η ομάδα της Derma-Act είναι άρτια εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE και εγγυάται ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα. Εκτός από την αποκατάσταση των χαμένων μαλλιών των ασθενών μας, αποκαθιστούμε και την αυτοεκτίμησή τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν από τη μεταμόσχευση μαλλιών στην κλινική Derma-Act:

 • Παίρνουμε ιστορικό
 • Κάνουμε εξέταση αίματος
 • Πραγματοποιούμε τριχοσκόπηση, μέσω της οποίας εξετάζουμε την πρόοδο της τριχόπτωσης και σχεδιάζουμε το πλάνο για τη μεταμόσχευση
 • Συζητάμε με τον ασθενή ποιες είναι οι προσδοκίες του σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα
 • Μαζί με τον ασθενή, μελετούμε φωτογραφίες “πριν” και “μετά” άλλων ασθενών και απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις
 • Προτείνουμε ένα πρόγραμμα θεραπείας για την ενίσχυση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών σε συνδυασμό με συντηρητικές θεραπείες, όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP), η μινοξιδίλη κλπ.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

 • Η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες είναι άμεση. Συνιστάται να αποφεύγετε την έντονη σωματική άσκηση και να μην σηκώνετε βάρη για αρκετές ημέρες.
 • Ο πόνος είναι ανεκτός και συνήθως δεν χρειάζονται αναλγητικά.
 • Δεν συνταγογραφούνται άλλα φάρμακα εκτός από αντιβιοτικά για σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά τη θεραπεία.
 • Σας δίνονται οδηγίες για το πώς να λούσετε σωστά τα μαλλιά σας τις πρώτες μέρες.
 • Για αρκετές ημέρες, μπορεί να υπάρχει ευαισθησία, κνησμός, ερυθρότητα ή πρήξιμο στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Αυτά είναι φυσιολογικά συμπτώματα που υποχωρούν μετά από λίγες μέρες και δεν πρέπει να σας ανησυχούν.

Αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, πρέπει να είστε υπομονετικοί καθώς χρειάζονται έως και 12 μήνες για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Τους πρώτους μήνες τα τριχοθυλάκια περνούν σε φάση αδράνειας λόγω του «σοκ» της μεταμόσχευσης και μπορεί να παρατηρήσετε έντονη τριχόπτωση, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Η εμφάνιση των νέων μαλλιών ξεκινά μετά τον 3ο μήνα.

Στην αρχή τα μαλλιά είναι πιο λεπτά και διάσπαρτα, αλλά σταδιακά τα μαλλιά πυκνώνουν και αποκτούν όγκο. Μετά από περίπου 8-10 μήνες το αποτέλεσμα θα είναι πλήρως ορατό και θα συνεχίσει να βελτιώνεται τους επόμενους 12 μήνες.

Equipment

Συχνές ερωτήσεις

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μόνη ιατρική μέθοδος που μπορεί να επαναφέρει την πυκνότητα των μαλλιών, προσφέροντας μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα. Η μέθοδος έχει τελειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον γίνεται χωρίς πόνο, χωρίς τομές και χωρίς ουλές.

FUT: Αυτή είναι η πιο επεμβατική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών. Με αυτή την τεχνική μια ολόκληρη λωρίδα δέρματος αφαιρείται από τη δότρια περιοχή και στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια διαχωρίζονται ένα προς ένα για να εμφυτευτούν στη λήπτρια περιοχή.Η μέθοδος αυτή, αν και μπορεί να προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα, έχει ως μειονέκτημα τη δημιουργία μόνιμης, μεγάλης ουλής στη δότρια περιοχή.

FUE: Αυτή είναι η ελάχιστα επεμβατική επιλογή για μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς τα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή και επομένως δεν χρειάζονται τομές και ράμματα. Αυτή η μέθοδος δεν αφήνει σημάδια, η περίοδος ανάρρωσης ελαχιστοποιείται και οι παρενέργειες εξαλείφονται.
FUE χωρίς ξύρισμα μαλλιών: Στην κλινική Derma-Act σας παρέχουμε τη δυνατότητα η μεταμόσχευση μαλλιών να γίνει χωρίς ξύρισμα. Μπορείτε να διατηρήσετε το μήκος των μαλλιών σας, έτσι ώστε κανείς να μην αντιληφθεί ότι έχετε υποβληθεί σε διαδικασία εμφύτευσης μαλλιών. Στην περίπτωση της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE χωρίς ξύρισμα, τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται με κούρεμα των τριχών στη δότρια περιοχή και στη συνέχεια εμφυτεύονται μεταξύ των άλλων μακριών τριχών στη λήπτρια περιοχή. Τα σημεία κουρέματος δεν φαίνονται γιατί είναι εξαιρετικά μικρά και καλύπτονται επίσης από τις διπλανές τρίχες. Αυτή η μέθοδος προτιμάται συχνά από άτομα που έχουν μακριά μαλλιά ή δεν θέλουν να γίνει καθόλου αντιληπτή η διαδικασία της μεταμόσχευσης.

Αναρωτιέστε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις; Υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις:

 • Πρέπει να έχετε μια ικανοποιητική ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (δότρια περιοχή), από την οποία να μπορεί να εξαχθεί επαρκής αριθμός τριχοθυλακίων ούτως ώστε να καλύψει την περιοχή αραίωσης.
 • Δεν πρέπει η περιοχή αραίωσης (λήπτρια περιοχή) να πάσχει από νόσο που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την επιβίωση των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευτούν.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων μεταμόσχευσης μαλλιών είναι σε άνδρες (και σε πολύ μικρότερο βαθμό σε γυναίκες) που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία. Σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από διάχυτη αλωπεκία ή ενεργό φλεγμονώδη αλωπεκία η διαδικασία θεωρείται ακατάλληλη.

Έχουμε τον πιο αντικειμενικό τρόπο να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των τριχών και των τριχοθυλακίων που μεταμοσχεύουμε στη λήπτρια περιοχή, καθώς και εκείνων που μεγαλώνουν ξανά. Προσφέρουμε εγγύηση για κάθε θύλακα τρίχας που πληρώνετε, βάσει της οποίας εκτελούμε ένα επιπλέον FUE χωρίς χρέωση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ορισμένα τριχοθυλάκια δεν έχουν φυτρώσει (εκτός από μια φυσικά αποδεκτή απόκλιση 5%).
Τα νέα σας μαλλιά θα είναι μαζί σας για μια ζωή και οι τρίχες που μεταμοσχεύονται δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Επιλέγονται από περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που δεν επηρεάζονται από τη δράση των ανδρογόνων και παραμένουν ανεπηρέαστες στη νέα τους θέση. Έχουν το ίδιο χρώμα, πάχος και υφή με τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Before and After

Συνιστάται